fbpx

Login

Hvad er depression?

Man føler sig meget ked af det, når man har en depression, og man kan her ikke nødvendigvis pege på en årsag til, at man er ked af det.

Alle har i deres liv prøvet at have en svær periode, hvor man ikke føler sig i det bedste humør. Men en depression er anderledes, her føler man en stor nedtrykthed og mangel på energi. At have en depression er alvorligt, og man bør søge hjælp.

 

Hvordan opleves det at have depression?

Man føler sig meget ked af det, når man har en depression, og man kan her ikke nødvendigvis pege på en årsag til, at man er ked af det. Man begynder at have flere negative tanker, og man kan få svært ved at koncentrere sig.
De normale gøremål i dagligdagen kan føltes uoverskuelige, og man kan tale hårdt til sig selv da ens selvtillid og selvfølelse kan være nedsat, og man begynder at bebrejde sig selv forskellige ting. Livet kan begynde at virke meningsløst og uden betydning, hvor det ved nogle kan føre til selvmordstanker.
Ved de helt svære depressioner kan man også have hallucinationer eller vrangforestillinger.

Behandling

Der findes flere behandlinger til dem der har en depression, men langt størstedelen får det bedre af samtaleterapi hos en psykolog, eller ved at få behandling med antidepressiv medicin. Muligheden kan også være en kombination af begge dele alt efter hvilken grad depressionen er i.

Man kan også skrive anonymt om ens tanker og følelser til UngTilUng, så man på den måde har en at snakke eller skrive med, uden man måske er klar til at sige, hvem man er.  https://ungtilung.com/mentorsamtale/

Hvorfor får man depression?

Det er svært at finde frem til den præcise grund til en depression, men forskning tyder på, at det er når der kommer ubalance i samarbejdet mellem forskellige hjernecentre. Dette kan forekomme af eksempelvis stress eller andre psykiske belastninger. Hvis dette står på i længere tid, har man stor chance for, at udvikle en depression.

Det kan også være ting fra barndommen, eksempelvis seksuelt misbrug, som gør man lettere kan udvikle angst og depression som voksen.