fbpx

Login

Hvad betyder det egentlig at være sexet?

Føler du dig sjaældent sexet fordi du ikke ligner de kvinder/mænd som ses på tv? Hvad hvis jeg fortalte dig at udseendet egentlig slet ikke har noget at gøre med om du er sexet eller ej?

Ordet “sexet” dukker op alle vegne. 

Men hvad betyder ordet egentlig og mere vigtigt, hvem bestemmer hvad og hvem der er sexet? 

 

Når vi hører ordet sexet bliver tankerne for de fleste af os straks ledt over på sex. Tænk på en kvinde eller en mand som er sexet, bliver dine tanker ledt over på sex? Måske endda tanker om sex med den specifikke person? 

 

Lige som så meget andet, er hvad, vi ser og opfatter som sexet ofte defineret af påvirkninger fra vores omgivelser, bl.a. fra ugeblade, tv’et og de sociale medier. 

 

At være sexet kan være svært. Især når en lidt for kort nederdel eller en for udfordrende top nemt kan blive forbundet med grimme ord som “løs på tråden” eller værre.  

Vores omgivelser resulterer derfor ofte i, at vi ikke føler, at vi passer til den beskrivelse, der følger med ordet.  

 

Hvad vi ikke er blevet fortalt, er, at sexet er en følelse! Og som så mange andre følelser så kommer det, at føle sig sexet, indefra. 

En af de vigtigste beskeder som sjældent gives videre, er nemlig, at der ikke findes nogen rigtig måde at være sexet på. At være sexet har intet at gøre med, hvor kort ens tøj er eller hvor meget hud, man viser. 

 

Prøv at tænke på et tidspunkt, hvor du følte dig sexet. Følte du dig sexet grundet det tøj, du havde på? Måske foretog du dig noget, som du elskede og som du også er rigtig god til, så din selvtillid var på det højeste?

Måske kan du slet ikke huske den sidste gang, at du havde følelsen af at være sexet. 

 

Hvad hvis jeg fortalte dig, at det at være sexet kan brydes ned til 3 ord: 

  • Selvtillid
  • Originalitet (Det, at der ikke findes en eneste person, som er ligesom dig). 
  • Godhed (Den måde du viser verden, at du er en god person).  

 

En anden vigtig besked som sjældent gives videre er nemlig, at der ikke kun findes én måde at være sexet på. Så meget som det kan være udseendet, der gør en sexet, kan det lige så meget være personens personlighed. 

 

Du kender det sikkert godt, du er på en date og ham eller hende, du skal møde er ikke den flotteste person, du har set. Du ser ikke personen som sexet, og føler dig egentlig heller ikke tiltrukket af personen baseret på udseendet. Men så snart i begynder at snakke, ændrer det hele sig. Lige pludselig er personen du sidder overfor supet sexet! Det er simpelthen personligheden, der har gjort hele forskellen. 

 

Det er det samme, når det kommer til at klæde sig sexet, det kan være alt fra en stram kjole og høje hæle til en stor sweater og lange bukser. 

Det handler om den selvtillid, som du udstråler. Den måde hvorpå, du er dig og ikke er bange for at vise det til verden. Husk at der ikke findes andre som dig, og du behøver derfor heller ikke at leve op til andre folks standarder for, hvad de synes kendetegner sexet. 

 

Ofte kan vi føle skam over at ville være sexede, nok pga den måde som ordet misdefineres på. Undskyld ikke for din sexethed lige meget, hvad det indebærer! Own it!

Så længe at du føler dig tilpas med dig selv, hvad end det er din personlighed eller dit tøj. 

Hvis folk synes at du er sexet, så nyd det i stedet for at føle skam! 

Dog er det vigtigt at huske, at du skal gøre det for dig selv og ikke for at få øjne på dig eller blive piftet efter. Lad ikke folk udnytte det, og sig fra, hvis du føler at det bliver for meget. 

 

Jeg håber at jeg med denne artikel kan hjælpe dig med at owne din egen sexethed for DIG og ingen andre. At hjælpe dig til at indse at du er hammer sexet præcis som du er!