fbpx

Login

Hjælp! Jeg skal flytte hjemmefra

Når man skal flytte hjemmefra, er der en masse ting, der skal huskes. Blandt andet at få lavet et budget og en generel huskeliste.

For de fleste unge kommer dagen pludselig. Dagen hvor du skal flytte hjemmefra og stå på egne ben. Langt de fleste flytter hjemmefra, når de skal starte på en videregående uddannelse. Måske melder panikken sig. For kan du virkelig klare det her? Svaret er et stort rungende JA! Der er selvfølgelig nogle ting, der skal på plads. Men frygt ikke. Her får du et par af de ting, du skal huske.

Du skal flytte hjemmefra – budget

En af de vigtigste ting at huske er at få lagt et godt budget. Du vil sandsynligvis få langt flere udgifter, når du skal bo for dig selv, end du har hjemme hos dine forældre. Nogle af de nye ting, der pludselig kommer regninger for er som regel:

  • Husleje
  • Nye forsikringer
  • TV/Internet

Det er vigtigt, at du fra starten har styr på de nye regninger, der vil komme ind ad døren og får lagt et budget, så de ikke pludselig står midt på måneden og ikke har flere penge. Så er der altså lang tid til den 1. igen. Eventuelt kan du få din bank til at hjælpe dig med det. Det vil de helt sikkert rigtig gerne, og de har styr på sagerne, så det kører fra starten.

Husk også at det ikke kun er regningerne, der er en del af dit budget. Det er alt, hvad du bruger penge på i måneden. Mad, ture til frisøren, mobilen, streaming, diverse café- og byture, bussen/toget, nyt tøj osv. Simpelthen alt skal du have med i dine beregninger. Ofte kommer mange af disse småting til at indgå under en ”diverse” post. Og så skal du jo få det hele til at gå op i sidste ende. Det er aldrig sjovt at skulle låne penge, fordi man har shoppet lidt for meget eller gået for meget på café. Det lokker, når man bor i storbyen, men man kan også have det sjovt for få eller ingen penge. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

At flytte hjemmefra er ofte en fantastisk følelse, og når der er styr på budget og dermed økonomien, så er det endnu bedre.

Du skal flytte hjemmefra – liste

Inden du flytter er der naturligvis mange andre ting, der skal være styr på end lige netop økonomien. Forhåbentlig har du en bolig, ellers er det selvfølgelig en topprioritet. Når du har det, så kommer alle de små herlige ting. En liste er altid en god ting, da man kan skrive nye ting på løbende og slette de ting, der er styr på. Nogle af tingene, der kan stå på listen er eksempelvis:

  • Møbler – Har du de møbler, der skal til?
  • Køkkengrej – Du skal formentlig selv stå for madlavningen nu, og det er altså rart at kunne spise det af en rigtig tallerken, fremfor en af pap.
  • Tekstiler – Håndklæder, viskestykker, karklude osv. Alt sammen uundværlige ting.

Der er helt sikkert mange flere ting, der skal på din liste. Online kan du finde mange gode lister over hvad du skal huske, når du skal flytte hjemmefra. Husk i øvrigt at der på selv flyttedagen er nogle ting, der skal huskes. Du kan nok ikke klare flytningen selv, så få fat i familie og venner. De vil helt sikkert gerne hjælpe. Plus noget at flytte. Har du ikke så mange ting, så kan et par trailere være nok. Ellers må du have fat i en mindre lastbil.

Så vil jeg ellers bare ønske dig god fornøjelse. Det skal helt sikkert nok blive godt!