fbpx

Login

Har jeg det slemt nok til at få hjælp?

Går du og overvejer at søge hjælp? Måske tænker du, at du jo egentlig har det ”fint” nok, og der er jo dem, som har det værre end dig. Men du har ligeså meget ret til at bede om hjælp som alle andre, og man skal aldrig sammenligne sine problemer med andres. Der er ingen, som ved, hvad du går igennem, udover dig selv. Derfor er det altid helt okay at bede om hjælp.

Går du og overvejer at søge hjælp? Måske tænker du, at du jo egentlig har det ”fint” nok, og der er jo dem, som har det værre end dig. Men du har ligeså meget ret til at bede om hjælp som alle andre, og man skal aldrig sammenligne sine problemer med andres. Der er ingen, som ved, hvad du går igennem, udover dig selv. Derfor er det altid helt okay at bede om hjælp.

 

Handicaptillæg

På grund af min funktionsnedsættende lidelse, fik jeg tildelt handicaptillæg til min SU, fordi jeg ikke må arbejde ved siden af mit studie. Jeg synes dog ikke, at det er super fedt at fortælle, at jeg får handicaptillæg. Men jeg får den jo af en grund, og man vælger desværre ikke selv sine kort her i livet. Men at få handicaptillæg har gjort, at jeg har mulighed for at bruge denne tid på at fokusere på studiet, og at få det bedre. Jeg er så glad for den her hjælp, så jeg kan få det bedre og senere hen få et mere stabilt liv.

 

Mentor

På Universitet fik jeg tildelt en mentor igennem SPS (Specialpædagogisk støtte). SPS skal sikre at børn og unge kan uddanne sig på lige fod med andre, selvom de lider af en funktionsnedsættende lidelse. At have en mentor har virkelig været lettende for mig. Nu stresser jeg ikke lige så meget over, om jeg mon kommer igennem universitet, som tidligere. Det har været en kæmpe hjælp at have en, som jeg altid kan gå til.

 

TUBA

Grundet min opvækst i en misbrugsfamilie søgte jeg hjælp i TUBA. Det er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv! Det har været en kæmpe øjenåbner. Det har ændret mig og mit liv fuldstændig at kunne have et sted at kunne snakke om ens oplevelser i en misbrugsfamilie. Dog havde jeg, inden jeg startede, helt ekstrem dårlig samvittighed over at søge hjælp i TUBA. Jeg tænkte hele tiden på dem, som jo havde haft en meget værre opvækst med misbrug. Jeg kunne ikke stoppe med at tænke på, at jeg jo tog pladsen fra en anden! Det tog mig lang tid at indse, at jeg i den grad også havde brug for at være i TUBA. Jeg fandt også hurtigt ud af, at alle de andre og døjede med dårlig samvittighed, præcis ligesom mig.

 

Den dårlige samvittighed kan du ikke bruge til noget. Du har ret til den hjælp du har behov for. Jeg havde også selv så dårlig samvittighed over at få den hjælp, jeg fik. Både fordi at jeg følte, at jeg ikke havde fortjent den, men også fordi der er jo så mange, som har det meget værre end mig. Men fordi der er andre, som har det værre end mig kan jeg vel stadig godt få hjælp? Men vi har alle fortjent hjælp, når vi har det svært. Tag imod hjælpen og tænk på, at du gør noget for dig selv. Du arbejder på at få det bedre! Det er mega sejt!