fbpx

Login

Har du mistet et venskab?

Har du mistet et venskab, der betød meget for dig? Og føler du dig ensom, trist og vred? Så få nogle gode råd til, hvordan du kan bearbejde din venne-sorg lige her.

Er dig og din bedste ven blevet uvenner, vokset fra hinanden eller bare gledet fra hinanden? Føler du dig ensom, og oplever du tristhed, angst, vrede, skyld og savn? Så har du måske en sorgreaktion på tabet af jeres venskab.

Sorg er en følelse eller en tilstand, der opstår, når vi mister noget, der har stor betydning for os. Det kan være, at en du holder af går bort, men sorg kan også opstå i andre situationer – for eksempel, hvis dine forældre går fra hinanden, eller du ”slår op” med din bedste ven.

Venskab og sorg

Det er helt normalt at opleve sorg, når ens tætte venskaber går i stykker, og uanset hvordan venskabet stopper, kan det gøre rigtig ondt. Det kan føles som om, at du mister en del af sig selv, du kan opleve ensomhed, og du kan blive i tvivl, om du nogensinde kan finde den slags venskab igen.

Hvad kan du gøre?

Et brud med en ven kan føles ekstra svært, fordi du kan føle dig meget ensom. Her er nogle idéer til, hvordan du kan passe på dig selv og bearbejde sorgen over det tabte venskab.

5 ting du kan gøre for dig selv

  • Giv det tid og tillad dig selv at være ked af det. Acceptér, at det gør ondt, og vær opmærksom på, at det bliver bedre, selvom det ikke føles sådan lige nu.
  • Prøv at fokusere på de gode ting, som du kan tage med dig videre fra jeres venskab. Jeres venskab har været med til at forme dig, og selvom i ikke længere er venner, kan det være en god måde at afslutte det på for dig selv.
  • Gør noget du godt kan lide. Du kan se en god film, tage et langt bad eller finde inspiration her https://ungtilung.com/psykisk_selvhjaelp/tid-til-ro-6-raad-til-indre-ro/
  • Skab nye venskaber. Måske har du andre venner, som du kan bruge tid med, eller måske har du mod på at kaste dig ud i helt nye udfordringer og møde nye mennesker. Du kan finde gode råd til, hvordan du skaber kontakt til nye venner her: https://ungtilung.com/artikler/personlig-selvhjaelp/faa-nye-venner/?post_type=personlig_selvhjaelp
  • Tal med nogen om det. Enten med dine andre venner, dine forældre eller måske en helt tredje. Det hjælper på healingsprocessen at sætte ord på sorgen.

Husk, at det er helt okay at føle sorg, når du vokser fra en ven, og at det er en helt naturlig del af at vokse op.

Læs mere om hvad sorg er, og hvordan du kan arbejde med din sorg her: https://ungtilung.com/artikler/psykisk-selvhjaelp/sorg/?post_type=psykisk_selvhjaelp