fbpx

Login

Gør en øv-dag til en yay-dag!

Vi kender alle sammen følelsen af en rigtig øv-dag. Måske er der sket noget virkelig øv, måske er din bil brudt ned, måske er din menstruation kommet, måske er du uvenner med nogen, eller måske er det bare en følelse i maven, der skriger øv. Uanset grunden, så er det desværre dage, vi alle skal igennem. Og så måske alligevel ikke? For måske er der måder at vende en øv-dag til en yay-dag? Der er selvfølgelig ting, der ikke kan fikses så let som dem listet nedenunder, men det er et skridt i den rigtige retning, blot at lede efter måder at vende dagen på hovedet.

Se en sjov film og/eller serie. Det har aldrig været nemmere at finde lige præcis den form for film, man ønsker, som i de Netflix-tider vi lever i. Gå ind under kategorier, og vælg komedier, så er du sikker på, om ikke andet at blive distraheret, så kan du måske være så heldig at få et godt grin!

Ring til en ven. Jeg ved godt, det ikke er så moderne at ringe til folk, men det er mere personligt, og så er der ikke nogen fare for, at de først svarer et par timer senere. Så ring til en ven, måske skal I bare snakke lidt, måske skal I aftale at mødes. Det behøver ikke at være samme dag, nogen gange er det nok blot at have noget at se frem til. Der er intet bedre end at grine med en god ven. (Henviser samtidig til første punkt).

Gå en tur. Få lidt frisk luft, lyt til fuglefløjt, observer hvad der sker omkring dig, led efter smukke ting på din vej. Prøv at ligge mærke til de små ting. Måske opdager du noget, du ikke har set før? Måske møder du en gammel ven? Lidt vind i håret kan ofte hjælpe på følelsen af øv.

Føle øv-følelsen. Lad følelsen af øv opsluge dig, bare for en tid. Dette kan hjælpe dig med hurtigere at komme over og videre fra øv-følelsen. Måske finder du ud af, at øv-følelsen faktisk har en anden grund, end hvad du først troede. – Og måske kan du endda gøre noget ved øv-følelsen.

Gå på sociale medier/ Læs en bog. Alt efter hvad du er til. En god opløftende bog kan distrahere fra en tid. Måske en selvhjælpsbog kan hjælpe dig på vej med tips til lige det, der går dig på. I hvert fald kan det give dig noget at tage dig til, som de sociale medier. Også herinde er der mange selvhjælpsmidler at finde. (Henviser her til bloggen og selvhjælpskassen her på www.ungtilung.dk).

Tag en lur. Nogle gange kan øv være et udtryk for udmattelse, så en lur er en god idé. Derudover kan det gøre dagen nemmere og kortere. Så øv-dagen ikke bliver trukket i langdrag. Hvem ved? Måske får du en rigtig dejlig drøm, der fuldstændig æder øv-følelsen.

Gør din sjæl glad. Spørg dig selv: ”Hvad har jeg brug for? ” Og uden at dømme, prøv så at indfri dette ønske. Måske har du virkelig lyst til at bevæge dig? Få gang i løbeskoene og/eller håndvægtene! Har du lyst til sodavand og chokolade? Så find lidt til den søde tand. Alternativt kan du spørge dig selv, om der er noget, du længe gerne har villet gøre og så gøre det. Mon ikke at tage på det museum du så længe gerne har villet besøge, skal sætte et indre smil hen over øv-følelsen?

Mind dig selv på en øv-dag går over. Vi har alle øv-dage, de skal blot overstås. I morgen skal nok blive bedre. Og gør det ikke, så er der også hjælp at hente hos eks. læge, studievejleder, psykolog og sådan. I hvert fald skal øv-følelsen nok gå over, på den ene eller anden måde.