fbpx

Login

At flytte hjemmefra

står du og skal flytte hjemmefra ? så skal man huske at tænke over hvad der ligger bag, hvilke ting mangler du, hvordan skal det hænger sammen økonomisk, hvilke faste udgifter er der osv?

Det er et stort skridt at forlade mor og far og flytte hjemmefra, og der er mange ting, man skal huske på, når man skal flytte. Både ting man skal huske før flytningen som økonomi og forsikringer samt efter flytningen med adresse ændring og gode råd.

Du skal til at flytte hjemmefra og har måske allerede fundet det perfekte sted at bo? Men hvad kræver en flytning af forberedelse? Hvad koster det at flytte hjemmefra? Der ligger nemlig mere bag end bare at flytte, der skal tænkes på faste regninger som internet, mad vand og varme. Måske det alligevel viser sig, at økonomien bliver for stram med den lejlighed, du havde udset dig?

 

Flytte hjemmefra ting

Når man flytter hjemmefra er der en masse fysiske ting, man skal huske at have med, listen er lang, men her vil jeg remse nogle af de basale ting op:

  • Køkkenting: service, pander, gryder skærebræt, skåle grydelapper, ildfaste fade og bordskånere
  • Rengøringsartikler: opvaskebalje, opvaskebørste, viskestykker, karklud, gulvmoppe og spand, affaldsposer, rengøringsmidler, og støvsuger/kost.
  • Badeværelset: Tandbørste, tandpasta, badeforhæng, sæbe/shampoo, håndklæder førstehjælpskasse samt toiletpapir.
  • Stue: tv, sofa, sofabord, spisebord og spisestole, lamper og gardiner
  • Soveværelse: dyner, puder, lagner, sengetøj, seng og kommode/skab

 

Flytte hjemmefra budget

Det kan være dyrt at flytte, og derfor er det vigtigt, at kigge på økonomien, ellers ender man med ikke at have råd til huslejen og de faste regninger og bliver nødt til at fraflytte igen.

Ved at lave et budget kan man se, om man overhovedet har råd til at flytte og få et overblik over, hvor mange penge du vil have til rådighed til dig selv hver måned, når alle faste regninger er betalt, kig evt. på dit nuværende forbrug. Før i tiden har du måske spist gratis, men når man flytter hjemmefra, skal man fremover selv stå for udgifterne til madposten.

Fx kig på hvad du får i løn/SU eller lign., og hvad du kan få i evt. boligsikring. Kig så på den lejlighed du har i tankerne, hvad er huslejen, med varme vand og el? og så læg de andre faste udgifter til som internet, streamingtjenester og mobil. Går du til en sport, hobby eller lign., skal dette også regnes ind under de faste udgifter. Beregn også dine forsikringer med ind, det er altid godt at være forsikret og kan blive en dyr fornøjelse ikke at have forsikringer (du bør overveje indboforsikring, som dækker alle dine ting ved fx brand tyveri osv. samt en ulykkes forsikring, som dækker dig hvis uheldet skulle være ude, og du kommer til skade).
Nu kan du tage alle udgifterne og trække fra din løn og på den måde se dit rådighedsbeløb.

 

Flytte hjemmefra mad

Måske økonomien er presset, og man er gået i chok over, at køleskabet og fryseren ikke fylder sig selv, men det er vigtigt at få noget ordentlig og nærende mad, man kan ikke på sigt leve af pasta med ketchup, men der er flere billige flytte hjemme fra retter.

Der findes bla. kogebøger til folk, der flytter hjemmefra, der indebærer retter som er billige, nemme og med få ingredienser, så man kan få lækker mad, trods et lille budget. Bla. Kan man få denne flytte hjemmefra kogebog til kun under 100 kr. af Louisa Loran. Den indeholder 60 nemme opskrifter, som kræver minimal opvask.

En god ide kan være at lave en madplan. Nogle elsker madplaner imens andre hader dem, men lige meget hvad, kan man ikke komme udenom, at en madplan kan være behjælpelig med både at spare penge samt tid, og så kan en madplan hjælpe med at mindske madspild. Det er en god ting at få handlet ind til flere dage ad gangen. Hvis ikke man selv har overskuddet eller tiden til, at lave en madplan kan man finde færdige madplaner online. Bla her: https://madenimitliv.dk/category/madplan/