fbpx

Login

Ensomhed ved at flytte hjemmefra

Er du bange for, at føle dig ensom nu du skal flytte hjemmefra? så står du ikke alene. men der er ting at gøre så giv ikke op.

At flytte hjemmefra er en stor beslutning. Derfor kan det også føles svært, når man først er flyttet. Det er en ny start og dt mdfører forandringer i livet. Det hele kan se uoverskueligt uår, nr man skal bo alene, men i stedet bør man se det som en ny dør, der åbner sig for dig med nye muligheder.

Mere tid alene

Det kan være ensomt at flytte hjemmefra og især hvis du skal bo alene. du er måske vant til at have folk omkring dig, men når du er flyttet for sig selv, er der mange timer i løbet af et døgn, hvor du ikke har nogle tæt på dig hvis du bor alene. Hvis du føler dig ensom efter at være flyttet hjemmefra, kan muligheden være at invitere venner og familie på besøg, hvis du har frygten for at føle dig ensom, nu du skal bo selv.

Hvis du er flyttet til en ny by, kan det være hårdt at skulle ud og tilegne sig et nyt netværk og lære nye mennesker at kende. Derfor kan det være en vigtig lærdom, at du skal lære at kunne trives i dit eget selskab. Selvom det kan være hårdt at skabe sig et nyt netværk, kan dette blandt andet gøres gennem:

  • Fritidsinteresser
  • Arbejde
  • Skole
  • Evt studiejob

Bofælleskaber

Hvis du på forhånd ved, at du ikke fungerer på egen hånd, at du har brug for mennesker omkring dig, men på samme tid også synes, at det er på rette tid at flytte hjemmefra. Så er der også mulighed for at flytte på kollegium eller i bofællesskab. På denne måde har du altid mulighed for at have folk omkring dig, hvor du også kan møde nye bekendtskaber. Der er ingen rigtig og forkert måde at flytte hjemmefra. Nogle vil gerne bo selv, mens andre kan lide, at der stadig er mennesker omkring hver dag og begge dele er helt fint, så længe det passer til din måde at leve på, så du kan være tryg og glad i din hverdag.

Der er hjælp at hente

Hvis du føler ensomheden er et stort problem for dig, er der hjælp at hente, man kan fx skrive til UngTilUng, hvor man kan skrive anonymt, men man kan også få et mentorforløb, der kan hjælpe dig igennem på bedst mulige vis. Ventilen kan også være oplagt for dig, hvilketer for unge der føler sig ensomme.

Husk at selvom det hele kan virke hårdt til at starte med, så er det en del af det at blive voksen, i sidste ende er det rart at kunne tage egne beslutninger og lave sine egne regler.