fbpx

Login

Er du blufærdig? Slip af med den her!

Her kan du få et indblik i hvad blufærdighed er, og hvordan du evt. kan slippe af med det, når du skal være intim med et andet menneske - da mange unge i dag er blufærdige.

Blufærdighed – hvad er det?

Når vi snakker om sex, så er det én problematik, som der faktisk er mange unge, der dealer med ift. at have samleje med et andet menneske; og det er blufærdighed.
For det første er blufærdighed at være genert og tilbageholdende, når det handler om seksualitet og nøgenhed.
Der er mange unge, der især i starten kan føle sig blufærdige.
Måske kan du nikke genkendende til de akavede skolebade efter idræt, hvor du har følt dig utilpas, og ikke har ville vise dig.

Sex, unge & blufærdighed

Når det omhandler det at have samleje med et andet menneske, så er der faktisk en del unge, som stadig kan føle sig blufærdige ift. dette.
Måske du føler ubehag, hvis alt dit tøj skal af, og har det bedst med, at noget af det er på? Eller har du det bedst, når alt lys er slukket under akten?
Det er helt normalt at have det sådan, der er faktisk rigtig mange, der har det sådan, og ikke hviler nok i sig selv ift. nøgenhed og intimitet.
Steno Museet i Aarhus har blandt mange andre foretaget en undersøgelse, hvor den bl.a. viser, at 30% af de ældste elever i folkeskolen har det skidt med deres kroppe, og går derfor ikke i bad efter idrætstimen.

Slip af med det

Vil du også gerne slippe af med din blufærdighed, så det ikke skal føles så grænseoverskridende, når du skal til at være intim med en?
Oftest kan blufærdigheden hænge sammen med ens selvværd.
Det er vigtigt, man anerkender, at ikke alle er ens, og at der ikke er ét billede for, hvordan man skal se ud.
Drop skønheds- og kropsidealerne. Anerkend dig selv, og gentag de ting ved dit udseende, du godt kan lide.
Fokusér på det positive.
Prøv at tænk på, at alle i et eller andet omfang har noget, de føler sig usikker på, så du er ikke den eneste, der kan føle, at det er grænseoverskridende at skulle vise sig på den måde.
Du er ikke alene, og du er ikke den eneste, der kan have sådanne tanker.
Når der ikke længere er noget som blufærdighed, der bremser en eller mangel på selvtillid, så vil man automatisk have meget nemmere ved at give sig hen og i stedet nyde oplevelsen med, eksempelvis sin partner.

Unge er blufærdige som aldrig før, så lad dit fokus være på dig selv, og fokuser på dine værdier. Hvis du hviler i dig selv og dit eget udseende, så vil det lige pludselig ikke føles så slemt at være intim med en anden, da det ofte handler om ens eget selvbillede- og selvværd.

For hvem ved, hvis du fokuserer på disse ting, måske du så en dag kan gøre det med lyset tændt?