fbpx

Login

Ensomheden er en subjektiv følelse

”Ensomhed er, når du ikke føler, at dine sociale relationer lever op til dit behov for sociale relationer.” Ensomheden er en subjektiv følelse, som jeg tror alle kan relatere til. Jeg tror at det er vigtigt for mennesket at få opfyldt sit sociale behov, for hvis det ikke opfyldes, kan følelsen af ensomhed hurtigt optræde.

”Ensomhed er, når du ikke føler, at dine sociale relationer lever op til dit behov for sociale relationer.” Ensomheden er en subjektiv følelse, som, jeg tror, alle kan relatere til. Jeg tror, at det er vigtigt for mennesket at få opfyldt sit sociale behov, for hvis det ikke opfyldes, kan følelsen af ensomhed hurtigt optræde.

Jeg har altid været et socialt anlagt menneske, som elsker at deltage i sociale arrangementer. Jeg har altid været bange for at gå glip af noget. Tanken om at skulle misse en aften hvor jeg ikke var en del af det sociale fællesskab, kunne jeg ikke forholde mig til. Jeg har ikke været særlig god til at være alene og derfor har jeg ofte sørget for, at jeg havde en del at tage mig til og lave aftaler med mine venner og familie for at holde ensomheden væk. Derfor har jeg sjældent følt mig ensom, da jeg selv syntes jeg skulle tage min del af ansvaret for ikke at føle mig alene. Jeg tænkte, at hvis jeg ikke selv tog kontakt til andre, så var jeg selv udenom min følelse af ensomhed.

Mødte Brasilien mutters alene
Derfor tog jeg den beslutning sidste år at drage ud i verden på egen hånd for at gøre op med min frygt for at skulle være alene. Jeg tog en måned til Brasilien i Rio de Janeiro, og jeg har aldrig været så langt væk hjemmefra. Dette var mit første skridt til at skulle ændre min opfattelse af, at bare fordi jeg er alene, betyder det ikke, at jeg skal føle mig ensom.

Da jeg ankom på mit hostel i Rio, gik det op for mig, hvad jeg havde kastet mig ud i. Jeg gik i panik, men der var ikke så meget, jeg kunne gøre ved det, eftersom jeg befandt mig på den anden side af jordkloden. Det jeg frygtede allermest var ikke at være i kontakt med andre. Jeg besluttede mig for at tage en dag af gangen, og jeg valgte at tage initiativ til at begive mig ud i fællesskabet. Jeg havde aldrig prøvet at tage sådan et stort skridt ud af min komfort zone, men det er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv.

Min rejse har betydet, at jeg er blevet bedre til at håndtere følelsen af ensomhed. I dag kæmper jeg stadig med trangen til at være en del af det sociale, for ikke at overvældes af ensomhedsfølelsen. Men det er blevet en del lettere for mig at håndtere og acceptere, at den optræder i ny og næ. Det bedste redskab for mig har været, og er stadigvæk at tage kontakt og deltage i sociale arrangementer med mine venner og familie.

Du er aldrig alene om at føle ensomheden
Det vigtigste at vide er, at alle en gang i mellem kan føle sig ensomme, så du er aldrig helt alene om følelsen. Prøv at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, for ikke at føle dig ensom. Jeg skulle kaste mig ud i verden, før jeg kunne acceptere og håndtere ensomheden bedre.