fbpx

Login

En julet Bucket-List

Siden jeg var helt lille, har jeg hvert år bagt pebernødder med min mormor. Det er en tradition min far og jeg har fortsat sammen. Vi tænder for Globus Guld, og selv min ellers så stille midaldrende far skråler med på Jul i Angora. Så triller vi ellers pebernødder til min fars tålmodighed er opbrugt, og jeg har brændt mig én gang for meget på bagepladerne.

Som titlen nok afslører, så har jeg sat mig ned og lavet en ”Jule Bucket-List”. Det har jeg af to årsager:

  1. Jeg har meget travlt for tiden. Jeg har netop overstået en flytning, og er stadig ved at falde på plads i mit nye lille fine hjem. Og så arbejder jeg rigtig rigtig meget. Så for at undgå at der går hverdag i den, og at jeg husker at nyde den søde tid med min skønne familie og venner, har jeg lavet en lille liste over ting jeg gerne vil nå inden jul.
  2. Jeg var meget syg sidste jul. Jeg fik ikke smagt en eneste julekage, og brugte december måned på at blive kastet rundt i sundhedssystemet. Der var ikke meget overskud til hygge i det lille hjem. Så i år tager jeg revanche på alle måder muligt; Jeg skal gøre alt det jeg ikke havde kræfter til sidste år, og jeg skal nyde hver en bid af al den gode julemad.

Julebagning

Siden jeg var helt lille, har jeg hvert år bagt pebernødder med min mormor. Det er en tradition min far og jeg har fortsat sammen. Vi tænder for Globus Guld, og selv min ellers så stille midaldrende far skråler med på Jul i Angora. Så triller vi ellers pebernødder til min fars tålmodighed er opbrugt, og jeg har brændt mig én gang for meget på bagepladerne.

Der var desværre ikke den samme hygge over det sidste år, og jeg fik ikke spist af dejen, som jeg ellers alle dage har været den store synder over. Men i år tænder vi for radioen med en ny gang livsglæde i maven.

 

Skøjteløb

Jeg har aldrig stået på skøjter, end ikke engang på 4-hjulede rulleskøjter, fordi jeg er jordens største bangebuks. Men i år er året, jeg skal lege skøjteprinsesse, når banen åbner i Esbjerg. Kommer jeg til at kravle rundt på jorden og være rød i hovedet af pinlighed? Uden tvivl. Bliver det skide sjovt? Ja!

 

Banko og æbleskiver

En anden tradition jeg har enormt kær, er at min farmor og jeg hvert eneste år tager til julebanko sammen min hjemby. Jeg kan end ikke sætte ord på den følelse af hygge og hjemlighed der er i salen, når vi sidder blandt de ældre ærke-sønderjyske landsbytosser (sagt med kærlighed). Hvert år håber jeg at vinde 1. præmien, som i al min levetid har været 2 flasker rødvin og 500kr. Det er aldrig før sket, men hvorfor skulle jeg ikke være så heldig i år? Min skønne farmor og jeg slutter aftenen af sammen med min kusine og faster, med en omgang hjemmebagte æbleskiver. Det er indbegrebet af julehygge for mig.

 

Julefrokost

Denne her står meget højt på min liste! Jeg blev under dynen sidste år, men i år glæder jeg mig utroligt meget til de festlige aftener jeg har lined op med både venner og kollegaer. Jeg er sågar blevet hijacked til at lave frikadeller, ikke at jeg har et ry for at være god til netop det, men hellere det end at skulle give sig i kast med hjemmelavet tarteletfyld. Det bliver en rigtig god mulighed for at både give den gas som den 21-årige kvinde jeg er, og for at få hygget med nogle af dem, som jeg holder mest af.

Julekoncert

Min farmor og jeg har de seneste 6-7 år været afsted til en koncert eller teaterforestilling i starten af december. Det har været så hyggeligt med lidt alene tid, bare hende og jeg, og så er julen bare blevet skudt i gang på bedste vis.

Trods vi havde billetter, måtte jeg aflyse sidste år, fordi jeg var for svag fysisk og psykisk. Men d. 1. december, overrasker jeg min gamle farmor med en tur ud at spise, og derefter skal vi til julekoncert. Præcis som vi plejer, bare os to.

 

Jul igennem!

Jeg kunne jo fortsætte min liste i uendelighed, men dette er de vigtigste punkter for mig, for de garanterer mig fritid og kvalitetstid med min familie og venner. Så er du en vaskeægte julenisse som jeg, og har lidt for travlt og lidt for meget kørende om ørene, så vil jeg foreslå dig at lave en liste også! Kunsten er så selvfølgelig at overholde det. Men lad det blive et løfte til dig selv om at give dig selv en pause og pusterum, til alt det der er vigtigt for dig. Og den der kop varme kakao og tallerkenfuld vaniljekranse foran Pyrus, som hører sig julen til.

 

De varmeste og mest kanelrige krammere herfra.