fbpx

Login

En hjertevarm kompliment

Jeg tror, vi nogle gange har så travlt, at vi i farten glemmer, hvor stor en forskel vores ord kan gøre for et andet menneske. Her mener jeg ikke ”Ej, hvor er din bluse flot,” men dybere ting som, ”Hvor er du bare et dejligt menneske.” Jeg ved da fra mig selv, at jeg oftest komplimenterer min omgangskreds på deres ydre, for det er bare det første, der falder mig ind, selvom jeg egentlig har så mange flere skønne ting at sige om denne her person.

”Dine øjne smiler,” ”Du er sådan et menneske, der er fuld af kærlighed,” og ”Du har det der Kira-glimt i øjet igen,” – De her er 3 komplimenter, jeg har fået sendt min vej for nyligt, og som er gået lige i hjertet på mig. Jeg kunne mærke, at de gjorde noget helt særligt ved mig, de sagde noget om mig, og hvor er det bare vigtigt. – Vores ydre siger i princippet meget lidt om alt det, vi er som menneske; Vores værdier, vores kvaliteter, og det der egentlig gør os til det, vi er. Jeg vil da meget hellere fortælles, at jeg har gjort en forskel for et andet menneske, end jeg vil komplimenteres på mine symmetriske øjenbryn.

Jeg følte mig set, da jeg fik kommentarerne på mine øjne. Jeg får ofte at vide, at jeg ser godt ud, eller hvor ”meget bedre” jeg ser ud, som er folks måde at udtrykke deres lettelse over min bedring. Men nu ved jeg, at folk ikke kun ser den fysiske bedring, men også den mentale, for mine øjne smiler. Det var dejligt at blive komplimenteret på andet end mit ydre, for jeg vil så meget hellere have anerkendelse for alt det, jeg ér, og jeg ér på ingen måder mine bedrifter eller mit udseende. Jeg indeholder meget mere end det, mit ydre udgør bare huset for det. Min krop er ikke mig. Ja, jeg skal passe på og værne om den, for det er den, der lader mig leve. Men den udgør det fysiske spektrum af mig, alt hvad jeg er, alt hvad jeg formår, og alt hvad jeg mener, kommer indefra.

Så lad os hjælpes ad med at huske hinanden på, hvor godt vi gør det og at komplimentere andres menneskelighed, fremfor det kropslige. Jeg tør vove at påstå, at den kommentar vil garantere en større hjertevarme. Smil til en fremmed på gaden, tilbyd din hjælp hvor du kan se, at den vil gøre godt, få sagt tak så ofte du kan. Alle de her små gerninger og måder at sprede lidt ekstra glæde på, kan gøre en kæmpe forskel for et andet menneske. Men lad det komme fra hjertet.