Bloggen

Elsker, elsker ikke

Hvornår ved man, at man elsker nogen, sådan virkelig elsker-elsker?

Jeg synes personligt selv, at det er en af de sværeste ting at svare på. Ofte er jeg blevet spurgt, hvordan det føles at elske, og hvordan det sker, at man pludselig elsker nogen, men ærligt, så aner jeg det ikke! Men! Jeg vil gerne give det et skud og prøve at svare på det alligevel.

At elske nogen er for mig noget, som egentlig bare sker sådan lige pludselig, jo mere knyttet til en person jeg bliver. Sådan “puf”, og så er følelsen nærmest skudt ind i kroppen på mig, og det flyder ud i årerne og går nærmest i ét med mit blod, kød og knogler. Tro mig når jeg siger, at man bare ikke er i tvivl, for det føles helt anderledes end en almindelig “jeg svæver på en lyserød sky”-følelse. For mig er følelsen af, at jeg elsker nogen langt mere konstant, og meget mere dyb, end en helt almindelig forelskelse.

Men jeg tror helt bestemt også, at der er rigtig mange fordomme/ holdninger omkring det her med at “elske” nogen. Nogen tror, at det kun er noget som kan ske, hvis man har kendt hinanden i mange, mange år, og ofte har jeg mødt personer, som synes, at man er helt tosset, hvis man allerede efter ganske kort tid kan stille sig frem og sige “jeg elsker ham/hende”. Jeg tror personligt selv ikke på, at man kan tidsbestemme en følelse, og det er uanset hvad det er for en. Den kommer, når den kommer. Man kan måske have kendt nogen i flere år, og være super glad for personen, men uden nødvendigvis at elske personen, men bare holde utroligt meget af ham/hende.

Det er for mig blevet super vigtigt ikke, at lade andre fortælle mig hvornår og hvorfor jeg må føle, hvad jeg føler. Mine følelser er helt mine egne, og er ikke noget som andre kan føle, ergo er der heller ingen, som skal tro, at de bestemmer over dem. Jeg datede engang en fyr, som var ret hurtig til at sige, at han elskede mig, men jeg kunne mærke i min krop, at jeg ikke elskede ham. Jeg holdt meget af ham, men jeg elskede ham simpelthen bare ikke. Dette frustrerede ham helt vildt, og han blev mere eller mindre rasende over, at jeg ikke kunne gengælde den følelse. Så vi endte med at slå op.
Men i dag sidder jeg, i min lille rødstens-villa, sammen med min kæreste, og når jeg er sammen med ham, så kan jeg mærke helt ind til marven af mine knogler, at jeg elsker ham. Og det er ikke sikkert, at jeg altid kan finde grunde, som kan fortælle hvorfor, at jeg elsker ham, jeg kan bare mærke, at det gør jeg.

Relaterede artikler

At sige ‘jeg elsker dig’

Kærlighed er noget helt særligt og er så vigtig at omfavne og huske sig selv og hinanden på. Både kærligheden til sig selv og kærligheden til andre. Når jeg tænker på kærlighed, tænker jeg på mange ting, mange personer jeg har tæt inde på livet. En af de personer er min mor. Jeg husker min mor for at have mange stærke egenskaber. Jeg husker hende for mange ting, og noget jeg særligt husker hende for, var hendes smittende måde at udtrykke sin kærlighed på. Og hvor jeg er ovenud taknemmelig for, at det var en egenskab, der lå hende så naturligt, at det på mange måder har påvirket mig til, hvordan jeg ser på verden i dag og på dem omkring mig.

Skal jeg blive i denne relation?

På et eller andet tidspunkt i dit liv har nu nok haft en relation, der ikke var god for dig. Det ved jeg i hvert fald, jeg har. Selvom det kan være svært faktisk at sige til sig selv, at man fortjener bedre, og endnu sværere rent faktisk at gøre noget ved det. Er det utroligt vigtigt at kæmpe for dig selv og din tid.

Kærestesorger – Av mit hjerte

Men det er jo nok sådan det er med kærlighed?  Prisen for at elske nogen så inderligt som jeg elskede ham, er at det kan gøre ondt. Men jeg må huske mig selv på, at når jeg elsker, når jeg har kærlighed, så er det for evigt, og det er faktisk en helt fantastisk egenskab! Tænk hvis man ikke kunne elske?

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.