fbpx

Login

Egenomsorg – selv om vinteren

Vinteren er atter ved at banke på, og hvis du er ligesom mig, så er dårligt vejr lig med dårligt humør. Det er faktisk helt almindeligt: Manglen på D-vitamin er nemlig årsagen til lavt overskud og dårligt humør. Men de sidste par år har jeg formået at finde netop de ting, der gør at vintermånederne ikke behøver at være dunkle og lange. Her kommer egenomsorg nemlig på spil, da dette er essentielt for at vi kan fungere, selv når det er mørkt udenfor.

Jeg har derfor samlet mine egenomsorgs ‘vinter-to-do’s’:

  1. At få sin næring: Selvom sofaen er tiltrækkende, og take-away er nemt, så har jeg virkelig fundet ud af, hvor vigtigt et nærende måltid om vinteren er. Vitaminer er essentielle, for at du kan vise din krop egenomsorg hele året rundt, men især om vinteren! Drik en dejlig urtete, nyd et hjemmelavet måltid og slap af. Din krop vil takke dig for det ekstra boost, og efter noget tid er der ingen tvivl om, at effekten er der.
  2. At få sin søvn: Jeg kan ikke påpege nok, hvor utroligt vigtigt søvn er for min mentale trivsel om vinteren. Jeg udviser egenomsorg for mig selv, når jeg vælger at gå 30 minutter tidligere i seng, end jeg plejer. Jeg ved, at min krop takker mig dagen efter – og så er dagen jo allerede i dine hænder. It works wonders!
  3. Prøv alternative metoder: Første gang jeg hørte om mindfulness og meditation, tænkte jeg, at det virkelig ikke var noget for mig. Men hear me out: På en mørk vinterdag er der ingenting som en frakobling af din hjerne. Det behøver ikke at være besværligt; søg på Youtube, tag noget behageligt tøj på og giv det et forsøg. Det hjælper under alle omstændigheder mig, når hjernen lige trænger til et mentalt kram.
  4. Plej dine omgivelser: Den vigtigste og måske hårdeste egenomsorg for mig om vinteren er at pleje mine relationer. Jeg orker det faktisk ikke rigtigt om vinteren, men det er utroligt vigtigt at gøre det for sig selv. Det er så utroligt vigtigt for ens selvkærlighed at omgive sig med mennesker, man holder af. Hvem ved, måske har de også brug for at se dig?

Hav tålmodighed! At dyrke egenomsorg og selvkærlighed er ikke gjort på én dag. Det tager tid at finde sine ‘to-do’s’ – men prøv dig frem. Selv når du om vinteren føler dig mindre end fantastisk så hiv nogle af disse ting op ad tasken og plej dig selv. Din indre styrke og dit shine vil virkelig pible frem!

Hvis du har brug for at snakke med én af os hos Ungtilung, kan du som altid chatte med os hver dag mellem 16-20 💗