Bloggen

Drop fordommene og få nogle fede oplevelser!

Dengang jeg fik på HF, var jeg det, man kalder et metal-hoved. Jeg lyttede KUN til metal og gik i sort tøj, band T-shirts og gotisk tøj. Jeg havde en idé om, at jeg ikke kunne bruge andre mennesker i mit liv, hvis ikke de også lyttede til metal.
Det er måske ikke en decideret fordom omkring andre specifikke personer, men det er en fordom om, hvad det at høre metal betyder for ens personlighed. Jeg var nemlig overbevist om, at folk, der hørte metal, var folk, der også har haft det svært på det ene eller andet tidspunkt i deres liv, og derfor ville vi have noget til fælles.

I slutningen af min HF tid var jeg med til en fest med klassen, og jeg havde fra start af ikke regnet med, at jeg ville komme til at have det specielt sjovt, for ingen af dem hørte jo metal. Men jeg tog grueligt fejl! Det er til dags dato stadig en af de sjoveste fester, jeg har været med til, og det fik mig til at indse, hvor meget jeg havde misset ved at lukke mig selv ude af fællesskabet. Fra den dag af besluttede jeg mig for, at det ikke er vigtigt, hvad andre mennesker hører af musik, men at det er vigtigt, at man kan have det sjovt sammen uanset smag.

Jeg tog en beslutning om at være en aktiv del i de kommende fællesskaber, jeg måtte møde, så jeg ikke igen lod min egen smag/fordom være skyld i, at jeg gik glip af en masse fede oplevelser med en masse fede mennesker.

Nogle gange har man fordomme om mennesker, og i sidste ende er det eneste de kan bruges til at hindre én i at lære nye folk at kende. Selvfølgelig kan en fordom også nogle gange passe, men man finder først ud af det, når man giver folk en chance. Og hvad er det værste, der kan ske?

Det er en naturlig ting at have fordomme om andre folk, men du vælger selv om du vil lytte til dine fordomme om andre mennesker, eller om du vil give dem en chance for at vise, at din fordom tager fejl. 

Relaterede artikler

Sig nej

Mange af os har også svært ved at sige nej til ting, fordi vi gerne vil gøre folk tilfredse, og fordi vi måske gerne vil være den type, der altid er til at regne med, og som altid er klar på socialt samvær. Nogle gange glemmer man bare at lytte til, hvad ens egen krop fortæller én, om at man har brug for hvile og afslapning.

Aseksualitet er ikke en sygdom

Nej! Jeg er ikke blevet voldtaget. Jeg er ikke blevet misbrugt som barn. Det er ikke fordi, jeg har et kompleks over min krop. Det er ikke fordi, jeg endnu ikke har fundet den rette. Der er ingen fysisk lidelse, der står i vejen og jeg har ikke valgt at leve i cølibat… Jeg er bare aseksuel..

Jeg er introvert – er du også?

Er du introvert? Eller er du ekstrovert? Der er intet galt i at være hverken det ene eller det andet. Tværtimod! Det handler om at kende sig selv, give sig selv plads til at være den man er. Da jeg var yngre, følte jeg, at min introverthed holdte mig tilbage. Jeg ville jo bare være ligesom alle de andre.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.