fbpx

Login

De pokkers nytårsfortsæt

Puha så kom vi igennem 2023 og sprang ind i det nye år – 2024. Her drømmer mange om nye vaner, og man tænker derfor over nogle nytårsfortsæt, som er meget ambitiøse

Puha så kom vi igennem 2023 og sprang ind i det nye år – 2024. Her drømmer mange om nye vaner, og man tænker derfor over nogle nytårsfortsæt, som er meget ambitiøse. Det kan handle om, at man gerne vil tabe sig, ingen sukker spise eller løbe ti kilometer meget hurtigt. Det kan være svært at navigere i, hvad man bør forvente af sig selv, når mange omkring en eller på sociale medier måske fortæller om deres meget gode nye rutiner, eller hvordan de allerede har opnået dit og dat i 2024. Her er mine tips til, hvordan du kan forholde dig til nytårsfortsæt:

 

Du behøver ikke ændre noget

Du læste rigtigt. Du behøver slet ikke lave noget om, blive en bedre version af dig selv eller spise mange flere grøntsager. Det er selvfølgelig helt okay, hvis du har noget, du gerne vil eller vil opnå, men det er altså ikke et krav, at man skal gøre alting endnu bedre, bare fordi kalenderen viser et nyt årstal.

 

Overvej, hvad du egentlig vil

Det kan godt se tjekket ud at ville arbejde en masse mere, ikke at drikke sodavand eller at købe mindre tøj, og det kan også være nogle super fine idéer og mål for året. Det er dog en god idé at tænke over, hvad du helst selv vil og ikke sætte dig mål om noget, fordi det lyder smart, eller det er, hvad din yndlings influencer gerne vil opnå. Hvad passer ind i din hverdag, og hvad har du overhovedet lyst til at ændre på?

 

Start stille og roligt (og realistisk)

Hvis du så gerne vil kunne løbe ti kilometer, så start langsomt. I starten af året kan motivationen godt være meget høj, men så falder den lige så langsomt i det grå januar- og februar-vejr. I stedet for at starte hårdt ud med at ville nå det hele, så start ud med noget, du kan overskue. Jeg har hørt om -én reglen. Hvis du gerne vil løbe tre gange om ugen, så start med to. Det gør det mere realistisk og noget, du godt kan opnå uden at ødelægge dig selv.

 

Så mærk efter, hvad du gerne vil ændre i 2024 – eller om du egentlig behøver ændre noget? Husk på, at du er god nok, som du er, og det er også okay at have nytårsfortsæt. Du er velkommen til at skrive ind til chatten her hos UngTilUng mellem 16 og 20 hver dag, hvis starten på det nye år medfører en masse bekymringer <3

 

Godt nytår <3