fbpx

Login

De automatiske negative tanker

Jamen det lyder jo fantastisk i teorien men sådan virker det bare ikke. I hvert fald ikke for mig. Til gengæld har jeg fundet min helt egen løsning på problemet! Den er effektiv og virker, den har det dog med at være meget udmattende og måske kun en midlertidig løsning.

De driller, de generer, de gør det meget sværere at omgås verden. Andre beskriver dem som automatiske negative tanker. Det er dem som hele tiden fortæller os, at vi kommer til at fejle i alt, hvad vi foretager os.

Er du ligesom mig, så har du sikkert hørt noget lignende dette:

“Det kan godt være at du hører dem, men du skal lade være med at lytte til dem. Jeg forstår godt, det ikke er noget, man bare lige sådan gør, men det er i hvert fald vores mål.”

eller:

“Du skal lave om på den måde, du tænker. Vi kalder det positiv psykologi, og det går simpelthen ud på, at du giver dig selv komplimenter hele tiden og kun tænker positive tanker.”

Jamen det lyder jo fantastisk i teorien men sådan virker det bare ikke. I hvert fald ikke for mig. Til gengæld har jeg fundet min helt egen løsning på problemet! Den er effektiv og virker, den har det dog med at være meget udmattende og måske kun en midlertidig løsning.

Vi har jo alle vores facader, som vi går rundt med, så folk ikke kommer til at kende til vores “rigtige” jeg. Min løsning på problemet er at lave den facade om til en person med en overordentlig stor mængde energi, som er glad og aktiv hele tiden. Jeg føler mig slet ikke glad og aktiv indeni, men det er den måde, andre folk ser mig på.

Når jeg holder mig selv aktiv på den måde, får jeg slet ikke tid til at tænke. Jeg giver simpelthen ikke mig selv muligheden for at frembringe de automatiske negative tanker.

Alle folk har jo dårlige/triste perioder, og det gælder da også psykisk syge. Hvis jeg er midt i en trist periode, så er det bare ekstra surt for mig. Jeg kan ikke komme på benene igen, hvis jeg først er faldet sammen med den konstant aktive facade. Så den skal holdes oppe hele tiden… hele tiden. Det gør den meget udmattende og sikkert også kun en midlertidig løsning.

Men det er i hvert fald Dovendyrets måde at takle de negative tanker på 🙂