fbpx

Bloggen

At miste nogen

Det kan være svært at tale om sorgen, både om din egen og andres. Det kan endda være svært at sætte ord på sorgen. Det kan være en start, at fortælle, at man synes, det er svært at tale om. Bare det at man åbner sig lidt op, kan hjælpe. Jeg prøvede i år at miste to jeg holder meget af, min onkel og min mormor. Når man mister én, er det virkeligt at svært at forholde sig til at den person aldrig kommer tilbage. For mig virkede det nærmest urealistisk, det var virkeligt svært at acceptere. Tiden lige efter at man har mistet nogen er virkelig svær, og alting kan godt virke kaotisk. For mig hjælper det, at man enten snakker med sine venner eller familie. Det hjalp også mig meget at få mine tanker lidt væk, at jeg gik en tur eller lyttede til noget musik. Det er okay, at man tager en pause fra sorgen, og det skal man ikke have dårlig samvittighed over. Bare fordi man ikke føle sorg hele tiden, betyder ikke, at man har glemt den, man mistede. Jeg synes det er vigtigt, at man give sig selv lov, hvis man kan, til at koble fra. Jeg ved godt, at vejen til at få det bedre kan virke lang og uoverskuelig, men jeg ved også, at man godt kan få det bedre, fordi jeg selv har været der. Med tiden bliver sorgen mindre og lettere at bære.

Relaterede artikler

At føle sorg – del 2/2

Da et familiemedlem havde fået konstateret kræft, blev jeg ked af det. Det vækkede følelser og spørgsmål, som jeg ikke kendte til før. Jeg havde aldrig mistet nogen tæt på mig før (7-9-13) og var bange for, at nu var det nu. Det mest betryggende ved den sorg var dog, at jeg ikke var alene om den.

At miste

Jeg har for nyligt mistet min søde mormor, og jeg savner hende virkelig! Hun blev rigtig gammel, og til sidst kunne hendes krop ikke mere, så min sorg har været splittet. Splittet over at jeg på den ene side ikke ville miste hende, men på den anden side var det også fair, at hun fik fred.

Accepter din sensitivitet

Der findes dog mange forskellige måder at være særlig sensitiv på, og endnu flere måder at reagere på. Hos mig ses det typisk ved, at jeg fortaber mig længe inde i mit hoved i lange tanker og refleksioner. Desuden suger jeg andres følelser og stemninger til mig, så snart jeg træder ind i et rum, og kan hurtigt blive meget overvældet og tappet for overskud. Det kræver nemlig meget energi og kan nogle gange føles enormt udmattende, hvis jeg ikke husker at koble af.

Vigtigheden i at tale med nogen

Jeg har engang gået til psykolog. Og selvom det er en ting, der for mange kan virke tabuagtigt eller pinligt, så hjalp det mig meget. Det hjalp mig at tale om tingene, at få dem ud, at få sat ord på mine tanker og observere dem fra en ny vinkel. Men det er i omegnen af 10 år siden nu, hvis ikke mere. Jeg har ikke fået professionel hjælp siden. Men jeg har fået noget, som for mig virker mindst lige så godt. Nej. Meget bedre.

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.