fbpx

Login

Andres tanker om dig, må ikke begrænse dig!

Det kan være svært at lade vær med at gå op i, hvad andre mennesker tænker om os. Så snart vi kommer ud i det sociale forum, er vi mange, hvor tankehjulet begynder at spinde - "Hvad synes de om mit outfit?" "Var det underligt den måde jeg hilste på?" "Ser jeg tyk eller forkert ud?" med mere.

At kunne håndtere andres holdninger og tanker om os kan være en kunst i sig selv. Det kan være svært at lade være med at gå op i, hvad andre mennesker tænker om os. Så snart vi kommer ud i det sociale forum, er vi mange, hvor tankehjulet begynder at spinde – “Hvad synes de om mit outfit?” “Var det underligt den måde jeg hilste på?” “Ser jeg tyk eller forkert ud?” med mere. For mig er mange af de her tanker genkendelige med flere til… Jeg kan tydeligt genkende den uro, de tanker skaber i min krop. Det kliché råd er at lade vær med at gå op i, hvad andre mennesker tænker om en, men vi ved alle sammen, at det er lettere sagt end gjort.

Der er generelt en stor chance for, at den bekymring, man har sat i gang i kroppen, er ubegrundet. Oftest er det tanker, som man selv tænker og ingen andre. Chancen for at en eller flere i rummet har tænkt, at dine bukser sad lige lovligt stramt er nok meget lille, men det ændrer selvfølgelig ikke uroen, der bliver skabt i kroppen ved tanken om, at andre skulle tænke lige netop dette. Hvis det er en konstant bekymring, som du føler ikke er mulig at komme af med, kan det være det er tid til at fortælle nogen om den bekymring, du konstant bærer rundt på evt. igennem UngTilUngs chatforum eller mentorforløb.

Ellers har jeg nogle bud på små huskeregler, som du kan se om ville være med til at ændre i dit tankemønster.

For det første skal du overveje hvilke relationer tankerne starter i. Er det altid når du er omkring en speciel personer eller en speciel gruppe i dit liv? Måske er den gruppe ikke det rette selvskab for dig, hvis de får dig til at sætte spørgsmålstegn ved dig selv.

For det andet er det altid en god ide at give sig selv en peptalk, inden man forlader sit hjem. Giv dig selv et kompliment eller to mens du ser dig selv i spejlet. Det er aldrig en dårlig ide! Du griner måske ved tanken om det nu, men jeg lover dig, at det kan give dig et godt skub på vejen.

SKULLE det ske at nogen skulle dømme os, så husk at det er helt naturligt! Man vil møde nogen på sin vej, som har en holdning til enten noget man gør, siger eller har på, men det må ikke stoppe dig. Du kan sandsynligvis ikke lide alle mennesker på din vej, og det er naturligvis også gengældt. Det skal vi være okay med, selvom det kan være svært.