Bloggen

Aldersforskel

Nogle vil måske grine, hvis jeg skriver, at jeg ikke kender så meget til aldersforskel. Det gør jeg jo egentlig, når jeg tænker mig om.

Mine venner og veninder er typisk 5-10 år ældre end jeg, min søster er 8 år ældre end jeg, min kæreste er 14 år ældre end jeg.

I forhold til stor aldersforskel imellem søskende er jeg sikker på mange har historier om dette, og nogle vil være ligesom min, og andre mindre så. Min søster blev som en 3. forælder, og det fulgte langt op i mit mere voksne liv. Jeg er kun 28, men føler jeg har været voksen i mange år. Jeg blev tidligt voksen, sad med de voksne, hørte dem tale, var sammen med de voksne, og sådan blev jeg også modnet på en anden måde, som man så kan se i mine venner i dag.

Jeg er ret sikker på, at der er mange derude, især unge piger, som synes voksne eller bare ældre fyre er mega spændende, men vælg nu med omhu! De skal respektere jer, ikke bruge deres alder og erfaring til at tryne jer, de skal være omsorgsfulde, men for pokker ikke jeres far.

Mit bedste råd er, vær den alder du er, vær den du er, lad være med at prøve at være ældre, klogere, mere sofistikeret, mere smart eller vovet. Det er måske nemt sagt, og jeg var bestemt ikke hurtig til at lære alt på en gang.

Min dejlige kæreste er som skrevet 14 år ældre end jeg, men det mærker vi ikke i vores hverdag, tvært imod, er jeg nok den lidt kedeligere af os faktisk, haha… Vi går ud sammen, træner sammen, snakker om svære ting eller om sjove ting. Et eksempel på en samtale under middags forberedelserne var fx om paprika egentlig kom fra rød peber. Vi taler sammen, og han lytter, giver råd, og trøster. Han får mig til at grine og til at elske ham højere for hver dag.

Med sig i forholdet er der 2 børn. En dreng på 9 og en pige på 11. Det at blive papmor, når man aldrig har haft ønske om børn er en kæmpe oplevelse, udfordring, og får mig både til at grine og græde, præcis som med “almindelige” forældre.

Her kan man sige, at jeg oplever en helt anden form for aldersforskel! Som forælder skal du ikke bare være den voksne, du skal også være den unge, den gamle, den ansvarlige, den der forstår dem, og den der bare aldrig forstår dem!!

Det. Er. Ekstremt. Mange. Roller.

Jeg har virkelig fået min sag for nogle gange, men til mit held og Janus´ fortjeneste er de nogle dejlige unger, og vi har det sjovt, hårdt, fantastisk, udfordrende, ja alt på en gang.

Når jeg tænker på aldersforskellen mellem ungerne og jeg, kommer jeg til at tænke på den forskel der er på mine forældre og jeg. Den aldersforskel, som altid vil være der…

Når vi snakker aldersforskel snakker vi ikke bare alder, som i tal. Vi snakker erfaringer, oplevelser, liv i år, rejser, nedture, opture, ægteskaber, forhold, skilsmisser, historiske begivenheder osv.

Tænk over det.

I am Jazz

Relaterede artikler

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

At date med en generationskløft

En terapeut sagde, at unge kvinder, der er opvokset i hjem med misbrug som regel er ekstremt modne af deres alder fordi de på mange måder har været voksne siden de var små børn. De kan derfor have særlig svært ved at finde en partner, som er på samme mentale niveau som dem selv.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.