fbpx

Login

11 råd til en stressfri ferie

Her får du 11 gode råd til en stressfri ferie...

 

Før ferien

1. Søvn og motion. Slap af og få sovet ud om natten, tag en løbetur eller andet. På den måde sænkes stresshormonerne i kroppen, og ferien kan starte godt ud.

2. Afstem forventningerne til ferien. Vær realistisk, tal evt. med dem du har ferieplaner med, og undgå at forvente den ”perfekte” ferie.

3. Glæd dig. Ikke kun til ferien, men læg evt. en opgave klar til jobstart, som du glæder dig til at kunne komme i gang med, når ferien er slut.

I ferien

4. Slap af. Brug de første dage til at falde til ro, husk at bruge ferien til at dase, selvom det opfattes som syndigt i det moderne samfund. Det tager tid før stresshormonerne forlader kroppen, så giv kroppen den tid, den har brug for.

5. Fortæl hvordan du har det. Det kan være nødvendigt at fortælle din omgangskreds at du ikke er oplagt til fest og sjov til at starte med, hvis du føler dig flov over din tilstand, kan det forværre stressen yderligere.

6. Spis sundt. Stress tærer på kroppens ressourcer, så sørg for at fylde dem godt op, med mad der styrker kroppen og immunforsvaret igen. Husk ligeledes rigeligt med vand.

Hvis du bliver syg

7. Hvile og søvn. Accepter du er ramt af sygdom, og sæt dit ferieprogram på standby. Så bliver du hurtigere rask, og kan nyde din ferie mere.

Hvis du bliver træt og nedtrykt

8. Slap af. Tag nogle dage hvor du hviler, og tager lur på en halv time, hver gang du er træt. Få evt. massage, da det bevirker kroppens restitution ved hjælp af kroppens helbredende hormoner.

9. Blid motion. Gå en tur, bad, hav det sjovt. Kroppen har godt af ny energi og blodomløb, men stop når du bliver træt igen.

Hvis du bliver irriteret og aggressiv

10. Afreager med motion. Stresshormoner sætter en i et kontant alarmberedskab, kroppen kan blive fuld af energi, som kan forårsage en uro i kroppen. I stedet for at risikere at overfuse nogle du holder af, eller at blive ulideligt rastløs af at dase på stranden, så projicer energien over i motion af en hver art. Bagefter vil kroppen falde til ro, og være lettet.

11. Sluk computer og telefon. Når alarmberedskabet hamrer i kroppen, kan hjernen bilde en ind, at det er nødvendigt konstant at tjekke mails og div. medier. Overvej hvem du vil være nærværende overfor, hvis du er på ferie med nogen, så vær der. Slap af, og pas på dit helbred.

(Kilder 1 og 2)