Det kan være svært at finde motivationen til at komme i gang med at dyrke motion regelmæssigt. Her er nogle forslag til, hvordan du kan få indarbejdet motion i din personlige rutine.

Det er altid en god idé at dyrke motion, men det hjælper især, hvis:

  • du ofte føler dig træt og uoplagt.
  • du føler sig usund.
  • du gerne vil tabe dig eller stramme kroppen op.
  • du vil nedsætte risikoen for at få diabetes og andre livsstilssygdomme.

Der er mange gode grunde til at dyrke motion. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad der motiverer dig mest. Hvad er dit formål med motionen? Er det vægttab, mere velvære, ro og afslapning, opstramning og større muskler eller?

Det kræver tid at indarbejde en rutine. Derfor er det vigtigt, at du beslutter, hvad det er, du ønsker at gøre til en rutine. Hvad, hvordan, hvornår og hvor. Når du har truffet den beslutning, så stå fast og bliv ved, selvom du har en dårlig dag eller ikke lige har lyst i dag. Det bliver lettere med tiden og bliver til sidst en vane, som du ikke tænker over mere.

Hvad kan jeg gøre?

Hvordan kan jeg motivere mig selv?

Hvis du synes, det er en sur pligt at dyrke motion, er chancen for, at du får dyrket motion regelmæssigt lille. Husker du derimod med glæde, hvordan du har det, når du har dyrket motion og endorfinerne er frigjort I kroppen, er chancen for, at det lykkes, større.

Du kan ikke forvente, at du kan se hurtige resultater. Det kræver tålmodighed at opnå resultater, som kan ses. Start i det små. I takt med at din krop udvikler sig, og du kan klare mere, begynder du at se resultaterne. Hvis du presser dig selv for hårdt, ender det bare med, at du helt dropper at dyrke motion.

Her er der nogle gode råd til, hvordan du kan blive mere motiveret:

  • Skriv dagbog: Du kan motivere dig selv, hvis du noterer, hvilke fordele der er ved at motionere. Noter også hvad du gør, og hvordan det føles bagefter.
  • Det gør det mere overskueligt, hvis du ikke skal afsætte så meget tid på en gang. Træn fx 2X15 minutter hver dag, eller 30 minutter hver anden dag.
  • Du kan også lægge det ind i din daglige transporttid. Cykle i stedet for at tage bilen. Tage trapperne i stedet for elevatoren osv.
  • Gør det sjovt. Træning behøver ikke at være kedeligt. Hvilke aktiviteter har du haft positive oplevelser med? Prøv dem igen. Du kan også bruge forskellige apps som Endomondo eller Nike Running. 
  • Hvis du ikke magter at fortsætte med at motionere, så noter alle de forhindringer ned, du kan komme på, som afholder dig fra at træne. Vurder hvert enkelt punkt og prøv at finde løsningsmuligheder, så du kan komme i gang igen.

Hvad kan jeg gøre?