Det kan være svært at styrke sin selvsikkerhed, men her er nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Det kan hjælpe hvis du:

  • Er på udkig efter forskellige måder, hvorpå du kan blive mere selvsikker
  • Hvis du aktivt ønsker at benytte praktiske strategier til at blive mere selvsikker
  • Du faktisk ikke rigtig ved, hvorfor du mangler selvsikkerhed

Små ændringer i din tankegang kan hjælpe dig med at styrke din selvtillid. Her får du tips til, hvordan du kan forbedre din selvtillid. 

Se på hvad du allerede har opnået

Når vi i stigende grad fokuserer på det, vi ikke har nået, i stedet for det vi har nået, kan vores oplevelse af os selv blive præget af en negativ følelse. Ved at fokusere på det, du har nået, kan du få øjnene op for det, du kan – dine evner og talenter. 

Lav en liste over alt det, du er stolt over at have opnået i dit liv. Hvad enten det er en god karakter i skolen, eller at du engang var en god fodboldspiller. Brug listen aktivt, og noter hver gang du gør noget, du er stolt af. De dage du føler, at du mangler selvtillid, kan du så tage den frem og læse om alt det, du allerede har opnået.

Tænk på dine styrker

Alle har styrker og talenter. Ved du havde dine er? Ellers kan du finde dine styrker her. Når du bliver opmærksom på dine styrker, kan du bygge videre på dem og dermed øge dit selvværd.

Det hjælper at sætte sig mål 

Sæt dig nogle mål, som det er muligt at nå. Når vi gennemfører noget, beviser vi for os selv, at vi kan få succes. Det er vigtigt, at målene ikke er større, end at du kan nå dem indenfor en overskuelig tidshorisont. Daglige små mål kan være at bage en kage eller lave en aftale med en ven. Når du kan sætte et hak, hver gang du har nået et mål, bliver det synligt for dig, hvad du er i stand til. Det hjælper dig til at styrke din selvtillid. 

Tal dig selv op

Hvis du hele tiden fortæller dig selv, at du ikke er god nok, påvirker det din selvtillid. Du får mere selvtillid, når du har positive kommentarer løbende gennem hovedet, hvor du fortæller dig selv, at du er god nok. Bliv bevidst om, hvad du siger til dig selv og på, hvordan det påvirker dig. 

Hobbyer

Prøv at find en interesse eller noget, som du virkelig går op i. Det vigtigste er, at det er noget, du brænder for og er villig til at yde en indsats for. Gør du det, er der en god chance for, at det også er noget, du kan blive god til. På den måde kan du styrke din selvsikkerhed.

Hvis ikke du har fået det bedre

Det er ikke altid, at quick fixes hjælper på den lange bane. Hvis du ikke får det bedre, uanset hvad du gør, kan det være en god ide at snakke med en professionel eller en i dit netværk, du føler dig tryg ved. Psykologer og terapeuter har værktøjer, som kan hjælpe dig med at opbygge din selvtillid. 

Hvad kan jeg gøre nu?