Bloggen

Singlelivet længe leve

Jeg er single. Jeg er glad for at være single. Jeg har aldrig boltret mig meget i romantiske forhold. Tidligere længtes jeg efter et forhold, og bevares, det kan jeg da stadigvæk godt gøre nogle gange. Men det er ikke en lige så insisterende trang. Jeg tror det er fordi, jeg nyder at fokusere på mig selv og mine egne behov.

Jeg nyder mig

Jeg nyder at jeg, stort set, kun skal tage mine meninger og holdninger op til overvejelse. Jeg nyder, at jeg kan gøre hvad jeg vil uden at tænke på, om der er en kæreste et sted, der ville blive oprørt. Jeg nyder, at jeg har så meget tid til mig selv. Jeg nyder at gøre mig lækker, så jeg kan tjekke mit spejlbillede ud på gaden. Jeg nyder, at jeg kan lade være at barbere mig, uden at nogen kommenterer derpå. Jeg nyder, at jeg ikke skal stå til regnskab for min partners opførsel. Jeg nyder, at jeg ikke skal defineres af andre end mine egne handlinger. Jeg nyder, at det ikke er selvisk af mig at være alene. Jeg nyder mig.

Følelser

Men selvom jeg nyder at være single, er der stadig aftener, hvor jeg godt kan savne en arm omkring mig, en hånd på min, et kys på min kind, et sødt ord. Men jeg savner ikke alt det komplicerede – alle de følelser. Fortvivlelsen, når beskeden ikke bliver besvaret. Forvirringen, når der ikke bliver sendt hjerter. Jalousien, sorgen, vreden. Det savner jeg i hvert fald ikke. Dermed ikke sagt, at der ikke er glæde, kærlighed og lykke at finde i de fleste forhold. Men det er som regel ikke dem man husker, i hvert fald ikke lige så godt. Vi har det med at hænge os i de negative følelser, eller det har jeg i hvert fald.

Hvad jeg vil fortælle er, at der nemt kan komme et pres for at finde en partner for enhver pris. Specielt hvis venner og familie alle er i lykkelige forhold. Men man skal ikke bukke under for dette pres. Personligt tror jeg på, at alt har sin tid, og at det nok skal ske, når det er meningen. Der er ingen grund til at tvinge et forhold frem. Det er smukkere at elske sig selv. Og huske sig selv på, hvor dejlig og fantastisk man er. Og nyde tiden alene. For du ved aldrig, hvornår du får den igen.

Kend dig selv

Jeg bruger selv tiden til at lære mig selv at kende. Jeg er selvisk med min tid. Brug tiden til at gøre de ting, du gerne vil. Udfordr dig selv, find ud af hvad du er god til, og hvad du kan lide. Singlelivet er ikke sørgeligt, det er en fest. Så fejr din tid som single. Samfundet er god til at få dig til at føle dig forkert for at være single. Det er nemt at føle sig utilstrækkelig og uelsket som single i dag. Men det er absolut ikke tilfældet.

Hædr dig selv. Gør dig selv glad. Elsk dig selv!

Relaterede artikler

Står jeg stille?

Men til trods for, at livet behandler mig ganske pænt for tiden, så føler jeg mig nogle gange hægtet af. Det bunder primært i, at en stor del af min omgangskreds lader til at være ”længere” i livet end jeg – selvom vi er jævnaldrende.

Valentinsdag – ja tak?

Den amerikanske tradition valentinsdag står for døren, og selvom det oprindeligt stammer fra USA, er det en dag, som vi danskere i den grad har taget til os. Da valentinsdag er kærlighedens dag og hjerternes fest, er det ikke altid lige sjovt at være single på denne dag.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.