Bloggen

Sådan undgår du julestress

Julen kan virkelig være en stresset periode både mentalt, fysisk og ikke mindst økonomisk. Jeg prøver her at give nogle råd til at komme igennem årets travleste og hyggeligste tid.

Forsøg at være i god tid

Prøv for så vidt muligt at planlægge både arbejde, studie og fritid i god tid. På den måde kan du bedre føle, at du har overskud, når juledagene indtræffer. Du kan eventuelt benytte dig af en to-do liste, hvor du kan skrive alle de ting op, som du gerne vil nå inden jul. På den både har du et synligt og godt overblik over, hvad du gerne vil nå i december.

Vær realistisk

Hjemmebag er selvfølgelig lækkert og sjovt at lave selv. Men der findes altså også udmærkede småkager hos bageren og i supermarkeder. Det, som jeg egentlig mener, er, at du skal prøve at lade vær med at have for høje forventninger til alt det, du skal nå på blot en enkelt måned. Man kan hurtigt blive stresset, hvis man sætter urealistiske forventninger til sig selv.

Brug naturen

Mærker du stressen komme snigende, kan nogle gode gåture i naturen tit hjælpe. Den friske luft renser hovedet, og hvis du føler dig anspændt af alle de ting, som sker i julen, kan en lille rask gåtur hjælpe til at reducere stress.

Husk du har ferie

Langt de fleste har fri i juledagene. Benyt dine fridage til at fokusere på at slappe af og få noget søvn. En god søvn giver bedre balance og humør i forhold til stress. Hvis du oplever meget stress i dagene op til juleferien, kan det være en god idé at forkæle dig selv med nogle ekstra timer i sengen i løbet af ferien.

Det kan også være, at juleferien skal være den ferie, hvor du fordyber dig i en god bog, og på den måde fjerner du dine tanker fra den travle hverdag, mens julefreden får lov at sænke sig.

Jeg håber, at de her råd kan hjælpe dig, der har tendens til at få stress. Det vigtigste er i princippet at forsøge at nyde den magiske tid, for den er så hurtigt overstået igen.

Relaterede artikler

Ferie, hvornår slutter den?

Ferie er noget de fleste af os ser meget frem til, og selvom ordet for os alle betyder noget i stil af at holde fri, tolker vi ferie på mange forskellige måder. Der findes så mange forskellige måder, vi hver især holder ferie på, nogen af os rejser til udlandet, nogen af os rejser i landet og ikke mindst, så er der os, der bare nyder friheden til at være hjemme.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.