fbpx

Login

Hvad kan du gøre, hvis du bliver jaloux?

Ved at læse artiklen kan du få en forståelse for, hvorfor du bliver jaloux, og hvad du skal gøre hvis du oplever jalousi i dit parforhold.

Hvorfor bliver jeg jaloux?

Mange mennesker oplever ofte, at de stopper op og tænker: ”jeg er jaloux”, uden at have en forståelse for hvorfor eller hvordan følelsen er opstået. Når vi mennesker bliver jaloux, sker det i forbindelse med, at vi er bange for at miste noget eller nogen, vi holder af. Det at være jaloux er en normal følelse, som de fleste af os vil opleve på et tidspunkt i vores liv.
Reaktionen skyldes en sammensætning af negative tanker, usikkerhed og en grundlæggende følelse af angst for at miste.

Jalousi kan stamme helt tilbage fra barndommen, men kan også opstå senere hen i livet. Når du rammes af jalousi, er det vigtigt at huske på, at der ikke er noget galt med dig, men at denne følelse opstår helt naturligt, og som en normal reaktion.
Især i parforhold kan man opleve følelsen af at være jaloux, hvilket kan skabe problemer for parforholdet, hvis det ikke håndteres ordentligt.

Hjælp til at overkomme jalousi i parforholdet

Nedenfor finder du 4 eksempler på, hvad du kan gøre, hvis du oplever, at du er jaloux i dit parforhold:

  1. Snak med din kæreste – I et parforhold er kommunikation noget af det vigtigste. Det er derfor en god ide at tale med din kæreste, hvis du mærker, at du er jaloux. Her er det vigtigt at italesætte problemet overfor ham/hende, så din kæreste kan få en forståelse for, hvorfor du føler som du gør. Herefter kan I sammen finde frem til en løsning, som kan hjælpe dig af med – og eller mindske din følelse af jalousi.
  2. Mærk efter inde i dig selv – Stop op, tænk over situationen og spørg dig selv: ”Hvad er det egentligt jeg er jaloux over, og har jeg en grund til at være det?”. Nogle gange reagerer vores krop hurtigere, end vores tanker kan følge med, hvilket kan resultere i, at vi kommer til at overreagere, inden vi overhovedet har mærket ordentligt efter, hvad følelsen skyldes.
  3. Beslut dig for om du vil stole på din kæreste – Hvis du har gjort ovenstående, og ved at du vil være sammen med ham/hende, er du nødt til at lukke ned for følelsen, så den ikke påvirker jeres forhold på længere sigt. Hvis du stadigvæk ikke kan glemme følelsen, må du gøre op med dig selv, om du kan fortsætte i forholdet, og leve med følelsen, eller om du skal søge andre veje.
  4.  Tal med nogen om det – Det kan altid hjælpe at tale med nogen om det, hvad end det er venner/veninder, familie eller noget helt tredje. Her kan du få gode råd til hvordan du skal reagere og håndtere følelsen. Hvis du synes det er svært at dele følelsen med nogen der står dig nært, kan du altid skrive helt anonymt og gratis med vores frivillige mentorer eller chattere hos UngTilUng om det her: https://ungtilung.com/mentorsamtale/