fbpx

Login

Håndtering af vrede

Vrede er en naturlig ting at opleve i sit liv, og det kan være sundt, men vreden kan tage over, og det kan have store konsekvenser for dine relationer, dit helbred og den almene trivsel.

Vrede er en af vores grundfølelser. At blive vred er noget alle oplever en gang imellem, hvilket er helt naturligt. Men til tider kan vreden tage over, og man kan gøre og sige ting, man ikke har tænkt igennem først. Men hvad kan du gøre for, at din vrede ikke tager over i dit liv?

Hvad er vrede?

Vrede er en følelse og ligger blandt vores grundfølelser. Vrede kan være en naturlig og sundt, men hvis vreden hele tiden kommer frem eller kommer ud af kontrol, kan den have konsekvenser både for dine relationer, dit helbred og den almene trivsel. Men du kan lære at håndtere din vrede, så vreden ikke ender med at overtage dit liv.

Lær at styre din vrede:

Står du ofte overfor et raserianfald, det kan være du sårer eller skræmmer folk omkring dig, og du har dårlig samvittighed? styr din vrede og få styr på vreden før den overtager. Men hvordan styrer jeg min vrede, spørger du måske?

Der er hjælp at hente når det kommer til vredeshåndtering:

  • Se problemet i øjnene – Erkend at du har et vredes problem, som kan skabe forværring i dit liv, i stedet for at se det som den bedste løsning. Og evt. tænk på gode formuleringer, så du ikke ender i trælse situationer.
  • Tæl til 10 – Hav styr på din vejrtrækning og tæl til 10, så kommer der mere ilt til hjernen, og du kan tænke mere rationelt i øjeblikket
  • Træk dig – Nogle gange kan man i situationen blive sur, men så kan det være en god ting at gå væk fra situationen, så man ikke gør noget overilet og får sagt eller gjort noget forkert. Du kan evt. efter du er faldet til ro, gå tilbage og snakke med personen om, hvad der gjorde dig vred.
  • Kend faresignaler – Hvis du kender tidspunktet, du ofte bliver vred eller hvilke situationer, så kan du også bedre arbejde på ikke at lade dig fare op over situationen, men møde velforberedt til dem.
  • UngTilUng – Vi tilbyder hjælpende artikler og videoer her i vores selvhjælpskasse, og du kan altid skrive anonymt i UngTilUngs chat, den åbne mentorsamtale eller booke et mentorforløb.
  • Vrede terapi – Her arbejdes der ud fra tankerne, adfærd samt afspænding tekniker. Her handler det om at lære sin egen vrede og forstå hvornår det er et problem.