Bloggen

Oh December… :-/

Det bliver koldere og koldere, og vi forlader snart efteråret. December, sne, julebag, julesange og gaveindkøb står for døren. For mange mennesker er det en tid, der giver anledning til glæde og afslapning, et break fra hverdagen. Men for nogle mennesker er det en periode, som er mindre velkommen.

Jeg hører til i den sidste kategori. Jeg har aldrig været speciel vild med julen, mest fordi der er så meget man skal, og jeg er ikke så glad for at have travlt. En måned, som burde give plads til afslapning, bliver pludselig en måned med stress, ambitioner og forventninger, både fra andre og fra en selv. Generelt har jeg aldrig været vild med traditioner. Jeg har det allerdårligst i det trivielle, og er der noget der er banalt og ensformigt er det julen (højtider generelt)! Traditioner er jo de samme, ellers ville de ikke være traditioner, men alligevel.

Lad os tale en smule om forventninger, for det må man sige, at der er. Julen er jo nærmest en påmindelse om, hvilket stress-samfund vi lever i. Men hvad er det så man føler, når familien forventer, at man har humøret så højt oppe som dem? Ensomhed, vil jeg mene. Ensomhed, fordi man måske føler, at man er den eneste, der har det sådan. Men sådan er det ikke. Man er ALDRIG alene om en følelse. Sammen med forventningerne kan der også opstå en melankolsk stemning indeni – i hvert fald for mig. Man kigger måske tilbage på året, der er gået og tænker på, hvad der er sket. Hvad har jeg opnået? – tænker man. Hvad fik jeg ud af året? Hvad lærte jeg? Det kan godt føles tomt at tænke sådan, når man samtidig måske har tendens til at blive en smule vinterdeprimeret, som jeg har (Mørket er ikke så godt for os;-) Men du er ikke den eneste, der kan føle dig ensom og melankolsk i alt det her ræs. Vi er mange, der har det sådan, og det vigtigste – synes jeg – er at gøre noget godt for sig selv, så man ikke taber pusten midt i det. For så bliver december ikke rar. Det er også en god idé at prøve at finde ud af, hvordan man får bedst muligt ud af måneden. Stil dig selv spørgsmålet: “Hvad kan jeg gøre for at julen/december bliver ok?” Et råd, som jeg ved mange også bruger, er at undgå at isolere sig. Selvom det kan være fristende, så er det ikke godt for os. Som jeg har skrevet i mine andre indlæg, så er relationer vigtige for os mennesker, så derfor er det også vigtigt for os at være sammen med andre mennesker. Brug tid sammen med dem, du holder af.

PS Jeg kommer højst sandsynligt kun til at skrive et enkelt indlæg i december efter det her, da jeg har mange ting at nå op til jul – ironisk nok, haha, efter hvad jeg lige har skrevet. Ja ja, men jeg følger nogengange bare med traditionen med julefrokoster og andre arrangementer. Dog er der også et par eksamensopgaver, jeg skal have skrevet, og noget arbejde jeg skal have udført. Jeg slapper af i januar, men husker at forkæle mig selv gennem december – jeg håber du vil gøre det samme, kære du ?

Relaterede artikler

Forventninger omkring julen

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan være alle steder på én gang.
At det er okay, at sige nej tak nogle gange. At vælge nogle arrangementer til og andre fra.
Jeg kan selv blive fanget i skyldfølelsen og den forventning min familie har til, at jeg kommer og besøger dem, eller deltager i diverse arrangementer, som afholdes.

Ensomheden som livsvilkår

Ensomhed er en tilstand, som opstår når man ikke føler sig connected til verden, og den kan komme i nærmest alle situationer – selv når man er sammen med andre. En del mennesker føler sig til tider ensomme, og alligevel er det noget, som mange ikke kan lide at tale om, selvom det ifølge mig er et vilkår i livet på niveau med glæde, vrede eller sorg.

Det er weekend

Jeg glæder mig til at få fri fra de kedelige ting, vi laver. Jeg har ingen planer, og når jeg tænker over det, er det virkelig rart, at jeg ikke skal alt muligt. Jeg kan gøre lige, hvad jeg har lyst til, når jeg får fri.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  1. Helt klart nogle gode råd! Man skal definere sin egen december og ikke trække sig fra fællesskabet og relationerne, bare fordi man ikke føler, man ‘lever op til forventningerne’ – som måske ikke engang er der fra alles side. God selvforkælelses-december (og jul, uanset hvilket humør du er i!) 😉

    Svar