fbpx

Jeg vil starte med at sige, at dette indlæg er for at fortælle min historie. Ikke til at opfordre andre til at gøre præcis det samme som mig, men måske der sidder andre derude, som sidder med samme følelser, som jeg gjorde, og ikke ved hvordan de skal håndtere netop det at have givet slip på én eller begge sine forældre.

 

Min mor drak – og min far slog 

Helt tilbage til de første minder jeg har fra mit liv, husker jeg, at min mor gemte hvidvinen inde bagerst i skabet, så vi ikke så, at hun drak – især når hun havde været oppe og skændes med min far. Hele min barndom var præget meget af omsorgssvigt, brudt tillid, løgne, vold, råben og skrigen. Jeg har altid haft svært ved at forholde mig til min mors misbrug, men til sidst accepteret at sådan ville hun have sit liv – det skulle bare ikke være en del af mit. At vi på en måde gik “hver til sit”. Når det så skete, forsvandt kontakten helt automatisk også til min far – for de var på samme side. Hvilket jeg i dag har accepteret og er kommet videre fra.

 

Det skadede mere end det gavnede

Jeg hørte altid fra alle andre at “ens forældre betyder alt, og dem skal man passe godt på”. Men jeg havde altid meget svært ved netop dette – da jeg allerede rigtig tidligt vidste, at som barn skal man ikke være forældre for sine egne forældre. Det var ikke mit ansvar at sørge for dem, det burde være lige omvendt, og derfor vidste jeg også, at det ikke gik. Jeg flyttede ret tidligt fra mine forældre, og det var nok også dér, det gik op for mig, at de ikke ville mig noget godt, så for mig var det bedst at droppe kontakten med dem. Det kan være mere smertefuldt at bevare kontakten end ingen kontakt at have. De slugte for meget af min energi, og jeg ville gerne videre og bryde den sociale arv, så for mig var det vigtigt ikke længere at have kontakt. Jeg skrev til dem og fortalte det hele, som det var (da det kan være svært face to face). De havde svært ved at forstå det, og accepterer det, men jeg stod fast i min beslutning og har ikke fortrudt det siden. 

 

Gør det du føler er det rigtige

For mig føltes det helt rigtigt ikke længere at snakke med mine forældre, og her mange år efter fortryder jeg stadig ikke mit valg. De lever ikke længere, og jeg har fundet fred med det og har valgt min egen familie i form af andet familie og venner. Nu fylder jeg min hverdag med andre glæder end de store familiebegivenheder, bruger en masse tid med min mand, søster og venner. Får nogle gode oplevelser ind på kontoen. Man skal huske at tænke på sig selv først, for den person, man skal leve længst tid med, er en selv. 

 

Et par gode råd:

  • Det er ikke dig, der er noget galt med. Husk det!
  • Skriv et brev ned til den forældre problemet er med – Det kan være med til at give en god afklaring og komme af med sine tanker. 
  • Få snakket med andre voksne om problemerne. Det kan være nogen i familien, en ansvarlig på ens skole eller nogle venner. 
  • Deltag i sociale arrangementer til højtider – tro mig, det er rigtig hyggeligt!

Har du mod på at tage næste skridt og komme i gang med at hjælpe dig selv? Besøg vores selvhjælpskasse

TRYK HER

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly