fbpx

Anne

Sommer, sol og usikkerhed

Temperaturerne stiger, solen skinner, og dagene føles længere. Håret bliver lysere, huden mørkere og beklædningen lettere. Sidstnævnte kan jeg godt have det lidt ambivalent med.

Jeg ELSKER sommeren. Jeg elsker, at man kan tilbringe masser af timer udendørs, og jeg er vild med at mærke varmen fra solen på kroppen. Jeg har med tiden endda også lært at elske mine mange fregner over næsen, der pibler frem i sommerhalvåret.

Men jeg kan også have det svært, når vejret kalder på lettere påklædning end normalt. Jeg er ikke supermodel, og jeg har lidt for mange kilo på sidebenene for nu at sige det, som det er. Derfor er jeg heller ikke typen, der ofte er at finde på stranden eller i lårkorte og ærmeløse kjoler til sommerens koncerter. Jeg føler mig simpelthen ikke tilpas.

 

Bikinikrop – eller hvad?

De sidste par år har der været utrolig meget fokus på kropsbevidsthed, og at man skal elske sig selv, præcis som man er. Det budskab er jeg meget enig i – det er jeg virkelig. Og alle – uanset kropsform, størrelse eller køn – skal naturligvis klæde sig i lige præcis dét, de har lyst til.

I kender sikkert udtrykket: ”hvis du vil have en bikinikrop, så tag en bikini på din krop. Wupti, du har nu en bikinikrop.” Det er et meget fint budskab, og hvis du har lyst til at tage bikini på og slikke sol på stranden dagen lang, så skal du endelig gøre det.

Men jeg er også af den opfattelse, at det er helt OK at lade være, hvis man ikke er tilpas med det. Mange kurvede og flotte piger viser gladeligt sig selv frem i mavebluser og lårkorte nederdele, og det er bare fantastisk. Al ære og respekt til dem. Men det er bare ikke mig.

 

At være tilpas

At være tilpas er det vigtigste for mig. Og selvom jeg som sådan ikke føler, at nogle ville se skævt til mig, skulle jeg finde på at iklæde mig mavebluse og minishorts, så har jeg simpelthen bare ikke lyst. Jeg ville ikke føle mig komfortabel i det, og selvom trenden er, at alle skal vise sig frem og elske sig selv, så vil jeg altså også slå et slag for, at man sagtens kan være glad og tilfreds med sig selv og sin krop – også selvom man ønsker at smide et par kilo og takker nej til mavebluser.

Det vigtigste er at føle sig godt tilpas. Hvis du er glad og føler dig godt tilpas i sommerkjole og uden BH – fedt! Hvis ikke – også fedt! Der er heldigvis plads til os alle sammen.