fbpx

Nu er ferien over os, og det er på tide at sætte dig selv mere i centrum. Til

hverdag er vi ofte pressede, og det er vigtigt at tage sig tid til at slappe af. Men hvad kan vi lave i en efterårsferie? I dette blogindlæg vil jeg præsentere nogle gode ideer til, hvad du kan lave i din ferie.

Oplevelser over alle grænser:

Lav en spilaften med vennern
I efterårsferien kan du og vennerne sidde sammen og spille. Det er altid hyggeligt at sidde med et brætspil, computerspil eller på anden måde at være social.

Tag en tur i skoven
De danske skove er smukke på denne årstid. Tag ud tidligt om morgenen og oplev rådyrene græsse, eller saml kastanjer med børnene. Hvis du er til lange ture i skoven, så kunne du tage en tur og samle svampe. Husk at tage en person med, der har gode erfaringer med at navigere i de mange danske svampe.

Besøge din lokale biograf
Inviter kæresten, familien eller vennerne med i biografen og se en god film. Hvis du ønsker en billigere oplevelse, så kan det godt betale sig at købe gavekort til to personer. Her følger popcorn og sodavand med. Men husk på at tjekke ud om det gælder til den præmiere/film som du ønsker at se.

Tag en tur i badeland/svømmehal
Hvis du ønsker at bade, men holder dig tilbage i det kolde vejr – så er badelandet og svømmehaller måske noget for dig. Det er en billig måde at skabe gode oplevelser på, og hvis du er til det, så er der oplevelser til hele dagen.

Udpluk af oplevelser i Jylland:

Halloween i Djurs Sommerland i hele efterårsferien
Så er der uhygge i Djurs Sommerland. Igen i år afholdes der halloween med mange forlystelser og timevis af sjov for dig, din familie og dine venner.
Link: https://djurssommerland.dk

Tag en tur med i Kattegat centeret
Kattegat centeret er kendt for sine mange forskellige fisk og haj bassiner. Det er hver dag muligt at se, hvordan dyrepasserne fodre disse, og det er særdeles spændende i de store haj-fodringer.
Link: https://www.kattegatcentret.dk/

Efterårsferie i Den Gamle By, Aarhus
I år er der igen åbent i efterårsferien, og i år tilbyder Den Gamle By, at I kan lege med lego. LEGO-entusiaster fra foreningen Byggepladen har sat ca. 500.000 LEGO-klodser sammen og inviterer dig til at se disse kæmpe projekter.
Link: https://www.visitdenmark.dk/da/danmark/efteraarsferie-i-den-gamle-gdk925532

Savner du sommerens varme, så tag en tur med dyrene i Randers regnskov
Randers Regnskov er hyggelige familieoplevelser med en lang række af eksotiske dyr. Kom og se dyrepasserne fodre dyrene og kom helt tæt på de vilde dyr. Randers Regnskov er især kendt for de store kupler, hvor du som gæst går indeni, imens du kan nyde den varme og fugtige luft i det vilde planteliv.
Link: http://djurspakken.dk

Jesperhus Blomsterpark, en forlystelsespark i hjertet af Mors
Jesperhus tilbyder ferie med forlystelsespark, badeland og feriepark tæt på forlystelsesparken. Ferieparken giver fordele med gratis éntre til både forlystelsesparken og badeland. Hvis du er interesseret i hytte eller campinglivet, så er ferieparken lige noget for dig.
Link: https://www.jesperhus.dk/ 

Legoland, en kreativ oplevelse for hele familien.
Legoland er både kendt for de smukke figurerer af Lego, og ikke mindst, så oplever du både børnevenlige og voksen-forlystelser. Hvis du er som jeg, så bliver man aldrig for gammel til at være kreativ. Lego formes og præsenteres i hele parken, og der vises uanede muligheder for kreativitet.
Link: https://www.legoland.dk/

Udpluk af oplevelser på Fyn:

Egeskov Slot – et slot fyldt med liv
Kom forbi slottet med den smukke have og de mange smukke museumsgenstande. Slottet er ideelt for børnefamilier, og der er timers hygge for både børn og voksne.
Link: https://www.egeskov.dk/

Æblefestival i Assens kommune
Æblefestivalen tilbyder mange forskellige aktiviteter, og som det lyder, så kan du komme og nyde æbler i alle dens afskygninger. Brygning af cider og billedekonkurrencer er blot nogle af de mange oplevelser du kan finde her. Link: http://www.aeblefestivalassens.dk/

 Udpluk af oplevelser på Sjælland:

Rummet tur-retur – Andreas Mogensens Rumkapsel
Andreas Mogensen blev sendt op med to mio. hestekræfter med en fart på 28.000 km/t. De ti vægtløse døgn i rumkapslen blev et historisk vendepunkt i dansk historie.
Link: https://www.visitnordsjaelland.dk/rummet-tur-retur-andreas-mogensens-rumkapsel-gdk1100942

Sandskulptur festivalen i Hundested
Festivalen er kendt for sine smukke og kunstneriske skulpturer, og er hvert år er der besøg af turister og kunstnere fra både indland og udland. På festivalen kan børn og barnlige sjæle udfolde sig i sandet.
Link: http://www.sandfestival.dk/

Vild havfugle safari på Øresund
Oplevelsen sker via en sejltur blandt spændende fugle, og du får rundvisning af en lokal ornitolog der hjælper dig med at kende forskel på de forskellige danske arter af fugle.
Link: https://sn.dk/Helsingoer/Vild-havfugle-safari-paa-Oeresund/artikel/774287

Du kan se mere på www.VisitDanmark.dk.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly