Bloggen

Kvindernes internationale kampdag

Kampdag.

For at være hudløst ærlig, så har jeg altid haft det lidt svært med den her dag.

Kvindernes internationale kampdag, bevares, der er en masse ting i verden, der kan blive bedre og mere ligestillet!

Ligestilling i Danmark

Men er vi ikke ret ligestillede her i Danmark? Er det ikke efterhånden mændene, der halter bagud? Mændende siger ikke så meget, så de er nok ganske tilfredse. Når kvinder begynder at kæmpe for øremærket barsel til mænd, så bliver jeg sgu lidt træt. Kan man ikke finde ud af at fordele dette i husstanden selv? Eller er det fordi, at arbejdspladserne ikke accepterer, at mænd også gerne vil være sammen med deres børn? Nå, men det er jo egentlig en mandekamp. Kan vi kvinder så ikke lukke røven og lade mændene tale om det?

Så er der det med værnepligten: hvis vi vil have ligestilling, skal vi så også have alle kvinder til session? Ja, jeg er altså glad for, at der ikke har været ligestilling på det punkt, men jeg så også hellere, at der ikke var nogen, der blev tvunget til session, og det hele var frivilligt.

Så er der alt det der med løn! Og her er jeg måske tabt bag en vogn, fordi jeg bor i Vestjylland. Her får en mandlig og kvindelig lærer det samme. En mandlig og kvindelig pædagog får det samme, en mandlig og kvindelig mekaniker får det samme. Jeg kender ingen på topposter, men er det der, problemet er? For der mener jeg egentlig, at hvis du er i en lederstilling, så må du mand som kvinde også være klar på selv at forhandle din løn og fortælle, hvad du er værd?

Jeg er med på, hvorfor vores mødre og bedstemødre brændte BH’er. Uligheden var stor dengang, men jeg har det svært med den her feministbølge, der er i de her år! Jeg har det generelt svært med ismer.

Jeg mener, at alle har ret til at være, som de er og har lyst til. Har man ikke lyst til at barbere ben som kvinde, så lad være. Har du lyst til at gå med røven bar, så gør det, og har du lyst til at råbe højt i dag, så råb!

Værdier og mangfoldighed

Ude i verden er der så mange problemer, og jeg ville egentlig synes, det var fedt, hvis det var det, vi fokuserede på i dag. Jeg synes ofte, det kommer med som en sidebemærkning. Men skal vi presse vores vestlige værdier ned over hele verden? Er det ikke meget rart, at vi ikke alle er ens og har det samme værdisæt? Skal vi ikke i stedet for at kæmpe i disse lande sætte værdi på disse lande og steder i verden?

Vil ligestillingskampen og frigørelseskampen ikke komme, når de forskellige lande er klar?

Jeg synes, mangfoldighed er fantastisk; flere og mere af det hele.

Men jeg ser ikke mig selv som feminist eller kvindeforkæmper.

Det har på det seneste fået mig til at føle mig som et dårligt menneske, eller rettere som en dårlig kvinde!

Men hvorfor skal jeg føle sådan? Jeg får jo at vide, at jeg er, ligesom jeg skal være, men gælder det også holdninger? Kan vi godt være lige gode venner, selvom vi ikke deler samme holdning? Jeg mener JA, for jeg mener, at alle mennesker er værdifulde! Men jeg er bange, for mener jeg det på en forkert måde?

Relaterede artikler

Kvinder i dag!

Kvindernes Internationale Kampdag har gennem sin 108-år lange eksistens medført mange positive ændringer for det kvindelige køn, hvor de mest iøjnefaldende er kvindens stemme- og valgret. Hvordan ser ligestillingen ud anno 2018? Og hvordan er det at være kvinde i dag?

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.