Bloggen

Kan en ferie også være kedelig?

Jeg er universitetsstuderende. Det ved jeg godt, alle ikke er, og nogen har måske ikke mere ferie. Folk med arbejde har måske slet ikke haft ferie, eller haft begrænset med ferie.

Men for mit vedkommende er der stadig lige under en måned til mit studie starter op igen. Og modsat mange andre somre, har jeg ikke haft noget sommerjob i år. Så … Hvad skal jeg bruge de måneders frihed til? Velvidende, at jeg bliver bims af at gå rundt derhjemme, dagen lang, uden mål og med?

For mit vedkommende vidste jeg, at jeg måtte lægge nogle planer. Jeg ønskede ikke at sidde derhjemme for stille og roligt at blive irriteret. Sådan ender jeg op – jeg føler mig irriteret og jeg ender tit med at gribe til selv de mindste ting, som nok egentlig ikke betyder noget. Kort sagt: Det går ud over min mand. Min manglende aktivitet giver grobund for skænderier eller uenigheder mellem os, fordi jeg bruger min energi på at finde selv de mindste ting at brokke mig over. Denne sommer har han haft travlt, så han har ikke rigtig været hjemme til det. Men der er også en anden grund til at jeg ikke er gået helt i hundene endnu.

 

Projekter

Jeg skabte små projekter for mig selv. Skidt pyt med, at jeg ikke har nået dem alle, for de har snart gjort deres arbejde. Holdt mig beskæftiget. Faktisk føler jeg, at jeg har nået mange gode ting denne sommer!

Jeg har gået og følt mig lidt ensom det sidste års tid. Så meget af tiden har jeg ledt efter venner og bekendte, som jeg har kunne hænge ud med. Det har virket. Jeg kommer mere ud end jeg gjorde før. For mit vedkommende handlede det om at tage mig sammen og skrive til folk. Ingen andre kunne fremtrylle mere socialt nærvær end jeg selv. Ingen andre ville vide, jeg manglede det, end jeg selv. Så jeg skrev til folk, som jeg var interesseret i at hænge ud med. Så jeg har haft planer næsten hver uge, enten med venner eller familie. Det var et af mine projekter.

Et andet projekt var at få læst. Jeg er en bogorm, men når jeg studerer, har jeg travlt med at læse alt materialet til vores undervisning. Jeg får ikke rigtig læst mine egne bøger derhjemme. Selv om jeg ikke ligefrem er nået igennem flere bøger, har jeg alligevel fået læst en del. Og det er jeg godt tilfreds med. Jeg har også haft andre småting. Jeg har fået gamet lidt på min computer og nået nogle ønskede mål i mine spil. Fået bagt nogle forskellige ting. Ja, jeg har nået mange små, sjove ting!

Sidst, men ikke mindst, har jeg været med til at starte et rigtig projekt i forhold til min største interesse. Skriftlig rollespil. Jeg været med til at skabe større fællesskab på tværs af hjemmesider på nettet, og er nu midt i en planlægning af et møde til oktober. Så det har også været en ting.

 

August …

Jeg mangler stadig resten af august, og mine planer er blevet færre. Jo, der er nogle sociale ting hist og her, men jeg kan se frem til en måned, hvor jeg er langt mindre beskæftiget end før. For mit vedkommende (kald mig underlig) kunne mit studie sagtens starte nu, og jeg ville ikke beklage mig. Jeg vil nok bruge min tid på af jagte de sidste sociale aftaler, og enten komme videre eller afslutte andre små sommer-projekter. Det korte af det lange er: Har du det ligesom mig, og ser du frem til en længere ferie uden aktiviteter, så lav dine egne. Brug tiden på at jagte nogle ting, du gerne vil lave, men ellers ikke har tid til. Hvis man ikke tilhører dem, der har råd til eller mulighed for at rejse til udlandet, selvfølgelig. Det havde jeg ikke i år.

Måske kommer dette indlæg lidt for sent, som ferien snart er slut. Men nogle af os har stadig resten af august – og så venter der jo også fremtidige ferier. Så, god ferie!

 

Relaterede artikler

Vennemisundelse?

Jeg går nogle gange rundt med en halvmørk hemmelighed. Jeg kan godt føle jalousi og misundelse mod andre… Eller rettere fordi jeg selv føler, jeg mangler det, som de har. Eller jeg er bange for at miste, det jeg har. Da mit forhold til min nuværende mand endnu var ret nyt og vi flyttede sammen, blev jeg bange for at miste ham til hans veninder – for han har altid haft mange veninder frem for venner. Det kom fra min egen usikkerhed. Heldigvis, selv om han nok ikke fandt det særligt sjovt selv, var det noget, vi blev opmærksomme på. Han beroligede mig ofte nok til, at jeg i dag aldrig er bange for den slags. Jo, jeg kan stadig tænke: ”Hvad hvis han forlader mig? Det ville knuse mig!” – Men der er ikke længere et specifikt ansigt eller navn, jeg kan sætte den frygt på. Og frygten er også kun tilstede i det øjeblik, før det er væk igen.

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Vigtigheden i at tale med nogen

Jeg har engang gået til psykolog. Og selvom det er en ting, der for mange kan virke tabuagtigt eller pinligt, så hjalp det mig meget. Det hjalp mig at tale om tingene, at få dem ud, at få sat ord på mine tanker og observere dem fra en ny vinkel. Men det er i omegnen af 10 år siden nu, hvis ikke mere. Jeg har ikke fået professionel hjælp siden. Men jeg har fået noget, som for mig virker mindst lige så godt. Nej. Meget bedre.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.