Bloggen

Julen vare længe…

”Julen vare længe koster mange penge. Sådan lyder en af linjerne i sangen ’Højt fra træets grønne top’ skrevet og komponeret af Emil Horneman. Og i specielt i denne tid hvor december, og derfor også julen venter lige rundt om hjørnet, kan Emil Horneman have fat i noget. Julen er typisk en kærkommen tid, men den kan også forårsage en masse stress. For med julen kommer traditionerne, og med traditionerne kommer forventningerne.

Som ungt menneske kan det være svært at få tingene til at glide rundt rent økonomisk. Så når december banker på døren, og du pludselig føler, at det er din pligt at storme ud for at købe hele Magasin, så stop dig selv, for det er det ikke. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal afholde dig selv fra at forkæle dine nærmeste, hvis det er noget du har lyst til. Men husk på, at det skal være af lyst og ikke forpligtelse. Som udgangspunkt er det vigtigst ikke at sammenligne sig selv med alle andre. Fordi du ikke har råd til at spendere tusindvis af kroner på det nyeste nye, betyder det ikke, at det du bidrager med er mindre værd. Tænk over det. Som menneske skal der i virkeligheden lidt til at glæde os. Og sådan er det også midt i gaveræset. Det er de små ting, der tæller.

Det lyder måske banalt, men det er det ikke. Giver du en gå tur i skoven i gave, skal det nok blive værdsat. Selvom du ikke har pengene lader du dig ikke begrænse, og du tænker stadig på dine medmennesker. Bliver det ikke værdsat, er gaven heller ikke fortjent. Man kan nå langt med hjemmebagte småkager eller søde beskeder.

Søg på nettet og find alternative gaver, der ikke nødvendigvis kræver de store penge. Find gratis arrangementer du kan deltage i og hiv din ven med derind. Der er masser af muligheder! På http://www.visitdenmark.dk/da/danmark/begivenheder/gratis-og-billige-events

kan du f.eks. finde gratis events i hele Danmark. Du kan også give en tjeneste væk. Lav et kort til din mor, hvor der står du giver hende en rengøring af hele huset, eller et til far, hvor du giver ham en støvsugning og vask af bilen.

Så selvom det kan være stressende ikke at føle sig god nok, fordi man ikke kan leve op til de forventninger, der er sat i forbindelse med traditionerne, så skub stressen til side og tag en dyb indånding.

Lad os alle sammen skrue ned for forventningerne og presset. Husk på, at du er god nok uanset, hvad der ligger under juletræet, og det er andre også. For i sidste ende handler det ikke om hvad du giver, men tanken og tiden du har lagt i det du giver.

Relaterede artikler

Forventninger omkring julen

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan være alle steder på én gang.
At det er okay, at sige nej tak nogle gange. At vælge nogle arrangementer til og andre fra.
Jeg kan selv blive fanget i skyldfølelsen og den forventning min familie har til, at jeg kommer og besøger dem, eller deltager i diverse arrangementer, som afholdes.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.