Bloggen

Julegaveidéer

Nu er det jul igen, og med det følger de sædvanlige gaveindkøb. Er du én ligesom så mange andre, hvor julen tager hårdt på budgettet, så kig med her. Selvom man ikke har så mange penge, er der stadig mange gaveidéer til næsten ingen penge. Julen kan sagtens handle om mere end at give dyre gaver. Jeg synes selv, at de bedste gaver man kan få, er dem der er personlige. Hvis jeg ved, at en person har brugt lang tid på at lave en gave eller har tænkt meget over, hvad det skal være, så føler man sig også mere værdsat. Her kommer mine idéer til tre billigere og mere miljøvenlige alternativer:

1) Genbrugen:

Hvis man ikke har så mange penge, så er det oplagt at gå i genbrugen. Der er vanvittigt mange ting, man kan finde i en genbrugsbutik. Jeg har tidligere år købt bøger i genbrugen til min farmor, og de har cirka kostet mellem 20 og 50 kroner. Udover bøger kan man prøve at finde en vase eller nogle glas til stearin lys. Mulighederne er næsten uendelige i genbrugen. Det dejlige ved genbrugen er selvfølgelig at man kan spare penge, men det er også mere miljøvenligt. Samtidig kan du også være sikker på, at din gave er unik.

2) Planter/blomster:

En anden mulighed er at prøve at finde nogle billige planter eller blomster i et plantecenter eller et supermarked. I år har jeg været nede ved en plantebutik og købe fem forskellige bundter blomster til cirka 180 kr. Af dem har jeg lavet fire buketter blomster, som jeg har hængt til tørring i mit loft. Så til lige under 200 kr. har jeg gaver til fire personer. Det gode ved tørrede blomster er, at de er mere miljøvenlige end friske blomster, idet de holder evigt. De tørrede blomster kunne være en fin idé til dine kvindelige familie medlemmer eller til din veninde.

3) Hjemmelavede gaver:

En tredje mulighed er at lave noget selv. Hvis man er lidt kreativ kan man jo male et billede eller bage nogle små julekager. Det at strikke er for tiden en fremtrædende tendens blandt unge. Hvis man har en farmor eller mormor, der kan finde ud af at strikke, så kan man prøve høre dem, om de har lyst til at hjælpe dig med at strikke en gave.

Jeg håber i kan bruge mine råd, og husk at julen handler om meget mere end dyre og store gaver.

God jul til jer alle!

Relaterede artikler

Røde roser, chokolade og kærlighed til dig selv

Røde roser, hjerteformede chokoladeæsker og et sødt kort fra din beundrer. Senere aftensmad på en fin restaurant og efterfølgende en tur i biografen. Det lyder som opskriften på en ægte Valentines Day, men det er langt fra alle, der har den perfekte bejler at dele dagen med, og det er helt okay. Opskriften på den perfekte Valentines Day som single er nemlig at glemme de mange forventninger, som kun opfyldes i amerikanske film og i stedet bruge dagen på at nyde dig selv og dit selskab.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 1. jeg har det også svært har læst alle dine artikler den der komentar var bare for sjov mit navn er christian og jeg er så glad for det du gør oh jeg bruger ikke den same gmail så folk ikke hved hvem jeg er tak

  Svar
  1. Jeg er glad for at du læser mine artikler, jeg håber de kan hjælpe dig? Hvis du har det svært, så er du også meget velkommen til at skrive med en i chatten

   Svar
 2. det var fandme nogle gode råd jeg vil bruge dem alle

  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre:)

   Svar