fbpx

Vi unge har virkelig fået mange flere muligheder, når det kommer til at være up to date, igennem de sociale medier. Det er på den ene side virkelig fedt at kunne læse gossip om de kendte, få tips og tricks til almindelige hverdagsting eller se hvad næste sæsons modefarve er. Men det har også sin bagside, for jeg kender det selv – jeg måler mig med andre – non stop! Om det så er, at de har købt den nyeste parfume, at deres krop bare står kniv skarp eller at deres hår er langt og sundt – og lige den farve jeg drømmer om.

Nu er jeg selv en ung kvinde, og selvom jeg ikke ved det, så tror jeg, at der er et stort pres på os piger i forhold til skønhed. Vi er næsten alle opvokset med, at kvinder skal se godt ud, de skal have pænt hår, makeup og fint tøj på. Det kan man jo altid diskutere om er okay, men det helt store pres kommer nok af, at vi måler os med andre hele tiden online. Dengang jeg ikke havde sociale medier, så målte jeg mig nok kun med dem, jeg lige gik i skole med – og så var mulighederne ikke lige så store. Nu kan jeg jo måle mig med de kendte fra USA hver eneste dag – og det giver bare virkelig dårlig selvværd i sidste ende! Åh, hvor ville man gerne ligne den kendte model fra Hollywood!

Jeg kan selv have en tendens til at tænke “Wow, de ser jo både naturlige OG virkelig smukke ud!”, men man glemmer lige et godt øjeblik, at billederne er redigeret, de har måske fået lavet noget på kroppen osv. og så bliver man lige slået i hovedet af de krops idealer, som faktisk er urealistiske. Det er naturligt for os piger og drenge at måle os med andre, men det skulle gerne være på en sund måde. Jeg synes ikke selv, at det er sjovt at være ked af mig selv.

At trappe lidt ned for “det redigerende”

Jeg har fundet ud af, at hvis man er glad for sig selv og sit udseende, så stråler det ud fra én, og folk lægger rent faktisk mærke til det. Jeg følger stort set ingen kendte mennesker på de sociale medier. Jeg vælger at spejle mig i almindelige mennesker, som måske selv studerer, har arbejde, er unge og friske, dyrker motion. Alt det som interesserer mig, for det hænger meget bedre sammen med min personlighed, og i sidste ende bliver det ikke til misundelse, men til et mål. Jeg husker mig selv på at tage billeder fra sociale medier, modeblade osv. som inspiration – ikke tage det personligt og ikke hvordan man bør se ud. Jeg er unik – du er unik. Det skal vi huske. 

Har du mod på at tage næste skridt og komme i gang med at hjælpe dig selv? Besøg vores selvhjælpskasse

TRYK HER

Esromgade 15, 3 - 2200 København N
kontakt@ungtilung.com