Bloggen

Hvad så ROSKILDEEEEEE!

Lige om lidt sker det igen. Roskilde festival luer lige om hjørnet. Det er ikke min første gang derude, men det ebber måske ud til at være min sidste, i hvert fald som campist (det er sq hårdt).

Det er stedet, hvor det er okay at være kronisk fuld, hvor nøgenhed ikke er syndigt, og hvor musikken spiller 24/7. Det er et lille ungdoms-Utopia, og er derfor også et sted, hvor man let kan smide sin moral og samvittighed væk.

Det er måske også derfor, der er kommet et begreb for den følelse mange sidder med efter festivalen. Roskilde-blues. Friheden til spas, løjer og larm indskrænkes atter, fordi man skal tilbage til de normer der hersker i hverdagen, og der skal man jo gerne komme tilbage helskinnet.

Men her er 3 tips til at komme psykisk og fysik igennem en festival:

– Nyd at du er lige der, hvor du er!

At være på festival er både fysisk og psykisk krævende, men man deltager jo af en grund: Det er pissesjovt! Det kan være svært at huske, når man nu atter igen om morgenen sidder og spiser makrel til morgenmad i en camp, der ligner lort, fordi vennerne absolut skulle hive nogle Nordmænd over i campen i går nat, som ødelagde alt. Well well … Den er jo også pænt nederen, men festivaler er ikke for evigt, og måske kan du faktisk alligevel bringe et smil på læberne, fordi hele situationen er så komisk og så festival i en nøddeskalsagtigt. Du er lige præcis, hvor du er – og ikke derhjemme. Derfor burde dine tanker ikke vandre så meget længere end til orangescene og tilbage, for alt der sker udenfor den radius, er uvedkommende. Du er på festival, og du er lige mellem makreldåserne. Vær der – og nyd det …

– Prøv at lade være med at sammenligne

At sammenligne sig selv med andres historier om, hvordan deres festival oplevelse er/var med, hvordan din oplevelse er, er et kæmpe buzz-kill. Din opfattelse og de oplevelser der hører med til din Festival, er dine helt egne og unikke. At have en indre konkurrence med sig selv, om fx ”jeg skal også lige tage 3 øl-bong, fordi da Julie gjorde det, kom fremmede folk og heppede på hende, og hun endte endda med at kysse den ene” – ala, er ikke din målestok. Det er ikke din historie, den er ikke dig, fordi det var ikke dig, det skete for. Vær helt dig selv, og få dine egne fede oplevelser og historier. Det er nemlig sådan, det bliver de bedste.

– Sig fra

Det er jo ret simpelt, men alligevel noget af det sværeste at gøre. Det første du måske tænker, når der står ”sig fra” er at det har noget med sex at gøre. Det er der nok også en grund til, for det hører man meget om i reklamer som ”sig nej til voldtægt”. Det er jo også forfærdeligt, at det sker på festivaler, virkelig, men udover den meget basale ”sig fra” – situation, så tænker jeg også lidt mere på de små ting. Ex. At sige fra til en koncert, at sige fra til endnu et spil øl-bowling, eller at sige fra for nogle af de helt andre normale festival happenings. Det er din festival, sig og gør lige, hvad du har lyst til, og lad dig ikke bestemme/styres af andre.

Når der fra orange scene råbes “Er I der Roskildeeee” håber jeg at mine tips kan få dig til at svare…. “Ja… JEG er her”. God festival til alle.

Relaterede artikler

Har jeg det slemt nok til at få hjælp?

Går du og overvejer at søge hjælp? Måske tænker du, at du jo egentlig har det ”fint” nok, og der er jo dem, som har det værre end dig. Men du har ligeså meget ret til at bede om hjælp som alle andre, og man skal aldrig sammenligne sine problemer med andres. Der er ingen, som ved, hvad du går igennem, udover dig selv. Derfor er det altid helt okay at bede om hjælp.

Min kære ven!

Vi ved begge to, hvad det kræver at leve. Der er ingen grund til, vi holder igen over for hinanden. Nogle gange fejler vi, men kommer dog sammen igen. Engang finder vi nok sammen om det, som virkelig gælder, omend det kan være svært altid at vide, hvad det er.

Husk: Det er kun et job

Som psykisk syg har man brug for kontaktpersoner. Det har jeg og mange andre i hvert fald haft brug for, ved jeg. Vi skal stole på dem og fortælle dem vores dybeste mest hemmelige tanker. Derudover skal vi egentlig stole på dem med vores liv på mange måder.

Om dårlige kys og gode knald

Jeg er en person, der meget hurtigt får følelser for en fyr, hvis han er sød, sjov og pæn. Det er jeg bevidst om, og for at undgå at blive unødvendigt såret på Tinder, der er ret så uforpligtende, gjorde jeg det, at jeg tilstræbte at have noget kørende med flere fyre på en gang for på den måde at ”sprede mine følelser ud”.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.