Bloggen

Husk: Det er kun et job

Som psykisk syg har man brug for kontaktpersoner. Det har jeg og mange andre i hvert fald haft brug for, ved jeg. Vi skal stole på dem og fortælle dem vores dybeste mest hemmelige tanker. Derudover skal vi egentlig stole på dem med vores liv på mange måder.

Det er også en god ting! Vi har brug for at kunne åbne os op for vores kontaktperson, hvis vi skal få det bedre. Kontaktpersonerne er der for at hjælpe os og ikke for at skade os. Men bare husk at passe på og ikke pålægge det for meget.

Vi skal jo stole på vores kontaktperson, og normalt går tillid begge veje. Det er bare ikke helt tilfældet her. Vi skal huske på, at det er et job for dem. Vi skal huske, at hvis de havde et valg mellem deres familie og os, så vil de altid vælge deres familie. Vi skal huske på, at de har gjort dette her så mange gange før, og at de muligvis er vant til det. De har jo haft så mange andre mennesker som de har været kontaktpersoner til før os, og vi bliver også bare de næste i køen som på et tidspunkt skal sige farvel til dem, hvorpå de får tilgivet nye “patienter”.

Det er bare ikke altid lige nemt.

Min kontaktperson havde ferie her i sommerferien, og vi havde aftalt, at vi skulle snakke om nogle ting, før jeg skulle i skole igen. Vi havde noget tid til at få det gjort, efter hun kom tilbage fra ferien, herligt! Men ja så havde hendes familie jo lige lyst til at tage endnu en tur på ferie efter hun var kommet tilbage, så hun smuttede igen.

Og det endte jo selvfølgelig med, at vi ikke rigtig fik tid til at få det gjort. før jeg skulle i skole igen. Det er ærgerligt men det er jo trods alt hendes ferie. så det er sådan, det er. Jeg skal bare huske på, at det kun er et job for hende, og hun ikke skal være der for mig, hvis hun ikke kan/vil. Det er bare ærgerligt nogle gange.

Og så er der jo også de gange, hvor vi havde aftalt en samtale, men noget andet kom op i stedet for, fair nok. Alvorlige problemer har da også prioritet over en lille samtale, den er jeg helt med på. Men de ting, som kom op, tog for det meste hele hendes tid, indtil hun fik fri, hvorpå hun tog hjem. Det kunne være rart med en besked om, at hun ikke kunne komme, så jeg ikke sad og ventede. Men ja, det er jo ikke noget, hun er tvunget til at gøre efter hendes arbejdstid. Det er bare surt nogle gange, og sådan er det.

Det er de gange, hvor dovendyret er glad for, at det kan minde den selv om, at det kun er et job.

Relaterede artikler

Sig nej

Mange af os har også svært ved at sige nej til ting, fordi vi gerne vil gøre folk tilfredse, og fordi vi måske gerne vil være den type, der altid er til at regne med, og som altid er klar på socialt samvær. Nogle gange glemmer man bare at lytte til, hvad ens egen krop fortæller én, om at man har brug for hvile og afslapning.

Corona-Lisa

Jeg hader, hader, hader virkelig meget at være så meget alene med mig selv, som jeg har været de sidste par uger på grund af den her virus. Jeg savner min hverdag, mine venner og min familie. Gudskelov har Skype da kunne aflaste lidt, men det er bare ikke det samme! For nu er hudsulten også ved at tage over. Jeg havde ikke tænkt over hvor meget et kram eller sågar bare et håndtryk kunne betyde, før det lige pludselig var blevet forbudt…

Kend dine styrker – og brug dem!

Uddannelse kan nogle gange føles som en konkurrence, men det er det ikke. Vi har alle sammen forskellige evner, både uddannels- og personlighedsmæssigt. Jeg ved nu, at vejen til ens drømme kan ændre sig tusind gange, og jeg skal stole på mig selv og mine evner, fordi nogle ting her i livet kan ikke lærers på gymnasiet eller universitet, det er noget som skal leves

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.