Bloggen

Hillerød Slotssø Byfest 9-11 juni 2017

Foreninger bryder tabuer

Hvorfor tysser forældrene på børn, når de spørger, hvorfor man sidder kørestol? Dyrker mennesker med stomi sex? Hvorfor taler ingen om dødsangsten, når man har en hjertekarsygdom? Og hvorfor ignoreres personer, der opfører sig anderledes i det offentlige rum?

Tabuer er der nok af. En række frivillige, sociale foreninger har i samarbejde med Hillerød Kommune sat sig for at bryde nogle af de mange tabuer der er omkring det at være handicappet, have en sindslidelse eller en kronisk sygdom – i det hele taget om det at være menneske.

Det sker i forbindelse med Hillerød Slotssø Byfest til et tabubrydningsarragement lørdag den 10. juni kl. 12-15 på Posen.

Der er lagt op til debat i bedste folkemødestil, hvor foreningsrepræsentanter og publikum kan drøfte og bryde de forskellige tabuer, som foreningerne har sat på dagsordenen. Alle interesserede er velkomne til at komme og overvære – eller blande sig i – debatten.

Sebastian Dorset, der er kendt som standupkomiker, forfatter og foredragsholder, vil med lune og humor styre debatten og være med til at bryde almindelige og underfundige tabuer.

Mathilde Falch, der er sangerinde og sangskriver med tre albums og en EP bag sig, afslutter arrangementet med musik på scenen. Hun kender til at bryde tabuer, både i sit eget liv og gennem sin rolle som ambassadør for SIND.

Arrangementet er planlagt af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer Hillerød afd. (DH), ADHD Foreningen Nordsjælland, Danske Seniorer, Bisiddergruppen Nordsjælland, Colitis-Crohn Foreningen Nordsjælland, Hjerteforeningen Hillerød, SIND Hillerød/Allerød, Ung til Ung, Alzheimerforeningen Hillerød Lokalforening, DFUNK, Center for Mindfulness, KOM Med!, Frivilligcenter Hillerød og Hillerød Kommune.

Ideen om tabubrydning opstod, fordi tabuer er noget, vi alle kender – uanset om man er ung eller gammel, rask eller har fysiske eller mentale udfordringer. Nogle tabuer er generelle mens andre har noget med en specifik livssituation, en sygdom eller mental lidelse at gøre. Fælles for tabuer er, at de kan stå i vejen for det at blive mødt og forstået som menneske.

 

Relaterede artikler

3 mest udbredte tabuer

Tabuer er rigtig mange forskellige størrelser, men fælles for dem alle er, at vi ikke taler om emner fordi de gør os flove, ilde berørte, utrygge eller forkerte. Man taler ikke om de ting, som ikke er pæne, forstået som, i nogen familier taler man ikke om toiletbesøg, hos andre er sex ikke okay og hos den tredje er det en familiebegivehed, som man forsøger at tie ihjel.

Selv-tabu

Er det altid ‘de andre’, der er skurkene bag det tabu, du lider under. Eller skaber du et tabu i historien om dig selv, i måden du fortæller den på til andre – og til dig selv? Tabu forbindes nok oftest med ‘de andres’ negative undertrykkelse af et tema, ved at gøre det forbudt at tale om, og som fremkalder svære følelser hos den, der er tæt berørt af temaet.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.