fbpx

Jeg har selv altid døjet rigtig meget med min psyke, og selvom den er blevet bedre de sidste mange år, vil der nok altid være nogle små ting, hvor jeg måske er lidt anderledes fra andre, når det kommer til ens psyke. Alt dette med Corona, skift fra skole til arbejde eller hvad det ellers kan være, kan være virkelig overvældende. Derfor har jeg skrevet et par råd ned, som jeg selv har gjort brug af når jeg har følt at hele verdenen er gået lidt for hurtigt til hvad jeg kan følge med i, og fået lidt ro på mit hoved. 

Sluk for nyheder og sociale medier

Det er nok det råd jeg mest bruger selv. At slukke lidt og komme væk fra alle de indtryk online kan virkelig have en positiv effekt på ens psyke. At man ikke hele tiden bliver påvirket af hvad der sker og at der ikke er noget der skaber bekymringer. 

Sæt tid af til dine bekymringer

Det lyder måske virkelig fjollet – det synes jeg i hvert fald første gang jeg hørte om det. Men det kan faktisk hjælpe, at man sætter en halv times tid af til sine bekymringer. Tager et stykker papir og en blyant og skriver dem ned. Derefter går man dem slavisk igennem, tænker over hvorfor man er bekymret, hvad man kan gøre for at afhjælpe problemet, og bare få lov til at komme ud med det. Til slut er en idé så at lægge papiret ned i en skuffe, så bekymringerne kan få lov til at ligge dér. 

Vær din egen bedste ven

Vi skal passe på os selv, især hvis vi har en tendens til at tage ting lidt nært – det gør jeg for eksempel. Jeg bruger meget energi på, at tænke over hvad folk siger til mig, hvad de mener, og om de kan lide mig. Så er det rart, at man har en god ven (i sig selv), der fortæller én, at man er god nok, at man ikke skal bruge så mange kræfter på at tænke over ting, og at man skal prøve at snakke pænt om og til én selv. 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly