Bloggen

Fra usynlig til synlig

Følelsen af at være usynlig er noget, jeg har følt mange gange i løbet af årene. Jeg har altid gerne ville gemme mig og ikke være til besvær. Jeg har aldrig kunne lide at være i fokus, da det har føltes ubehageligt. Det hang meget sammen med, at jeg som teenager udviklede både angst og depression. Jeg har kæmpet rigtig meget med at være et sårbart menneske. Det har taget mig lang tid, og jeg arbejder stadig på at lære og acceptere min sårbarhed – på at lære ikke at gemme mig og gøre mig usynlig – på ikke at skamme mig over den jeg er, og føle, at jeg er forkert på nogen måde.

Vi er alle forskellige

Hele vejen igennem min skolegang har jeg været velopdragen og fået at vide, at jeg skulle deltage noget mere i timerne ved at række hånden op. Det har været en kamp, for det ligger ikke naturligt til mig. Derimod har andre af mine kammerater fået at vide, at de skulle give plads til andre og ikke fylde for meget. Min pointe er, at det er helt okay at være introvert, sky og genert. Der er ikke noget galt med dig. Mennesker er forskellige, men vores samfund har en tendens til at fortælle os, at vi alle skal være udadvendte og ekstroverte. Det tager tid at lære og hvile i sig selv, og den person man er, men det kommer med årene. Så fortvivl ikke, hvis du føler dig fortabt, eller hvis du kæmper med dit selvværd. Måske har du, ligesom mig, følt dig usynlig, fordi du ofte er blevet overset, og måske har du til tider følt dig ensom eller deprimeret. Måske føler du dig ikke, der er en plads til dig i verden. Men det er der!

Du er god nok, som du er

Én af de gode kvaliteter, jeg har fået med mig som introvert er, at jeg er god til at lytte til folk og forholde mig til deres problemer og udfordringer. Jeg dagdrømmer ofte, er god til at fordybe mig i fantasiens verden og kan hurtigt blive opslugt af forskellige ting såsom at læse bøger. Jeg reflekterer og tænker meget over, hvordan mine handlinger påvirker andre mennesker. Hvis der er kaos eller konflikter har jeg ofte haft en tendens til at trække mig. Så går jeg ofte en tur alene for at få ro i mit sind. Jeg har følt, at jeg var en byrde for min familie, venner, lærere osv. så derfor har jeg ikke altid bedt om hjælp, da jeg havde brug for det. Men det har jeg lært at gøre nu.

Jeg er blevet bedre til at give udtryk for mine følelser og behov, da de også betyder noget. Hvor jeg før følte mig uønsket, forsøgte at skjule mig og havde svært ved at knytte mig til andre mennesker, har jeg lært at åbne mig op for andre mennesker. Jeg har fundet ud af, at jeg har det bedst socialt i små forsamlinger, hvor jeg kan komme i snak med folk, fremfor store forsamlinger, hvilket er helt i orden. Jeg har efterhånden lært at se fordelene fremfor ulemperne ved den person, jeg er. Jeg håber, du finder samme ro, for du er også god nok, præcis som du er!

Relaterede artikler

Ensomheden er en subjektiv følelse

”Ensomhed er, når du ikke føler, at dine sociale relationer lever op til dit behov for sociale relationer.” Ensomheden er en subjektiv følelse, som jeg tror alle kan relatere til. Jeg tror at det er vigtigt for mennesket at få opfyldt sit sociale behov, for hvis det ikke opfyldes, kan følelsen af ensomhed hurtigt optræde.

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Ensomheden som livsvilkår

Ensomhed er en tilstand, som opstår når man ikke føler sig connected til verden, og den kan komme i nærmest alle situationer – selv når man er sammen med andre. En del mennesker føler sig til tider ensomme, og alligevel er det noget, som mange ikke kan lide at tale om, selvom det ifølge mig er et vilkår i livet på niveau med glæde, vrede eller sorg.

Jeg er introvert – er du også?

Er du introvert? Eller er du ekstrovert? Der er intet galt i at være hverken det ene eller det andet. Tværtimod! Det handler om at kende sig selv, give sig selv plads til at være den man er. Da jeg var yngre, følte jeg, at min introverthed holdte mig tilbage. Jeg ville jo bare være ligesom alle de andre.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.