Bloggen

Forventninger omkring julen

Tid til at være sammen med familien…
Personligt har julen de sidste par år været hyggelig, men det har oftest været i lyset af megen stress.

Meget af tiden bliver brugt på at kører frem og tilbage mellem familiearrangementer, rundt i landet.
Alle med en forhåbning samt forventning om at man deltager. At man er tilstede og hygger sig. Det kan nu bare godt være svært altid at være lige tilstedeværende, når man mentalt allerede er på vej videre til den næste ting for ikke at skuffe nogen og for at leve op til forventningerne.

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan være alle steder på én gang.
At det er okay, at sige nej tak nogle gange. At vælge nogle arrangementer til og andre fra.
Jeg kan selv blive fanget i skyldfølelsen og den forventning min familie har til, at jeg kommer og besøger dem, eller deltager i diverse arrangementer, som afholdes.

Men du og jeg, har vores eget liv.
Fordi vi ikke kommer hjem lige dén dag, eller ikke deltager til alle julefrokoster over decembermåned, betyder det ikke, at vi holder mindre af vores nærer.
Det behøver nødvendigvis heller ikke betyde, at du vælger dem fra, men måske mere at du vælger dig selv til.

Dette er selvfølgelig vigtigt at huske på generelt, dog forståeligt, at det kan være noget svære i juletiden.

Hvis du føler dig presset og stresset over julen, kan du hvis du har mod på det;
Forhør din familie og venner, om I ikke kan aftale, at jeres tradition om at mødes og holde julehygge, eller julefrokost – hvad end jeres tradition må være, ikke nødvendigvis behøver at foregå i blandt de i forvejen travleste juledag.

Jeg selv har gjort dette med min mors side af familien. Den er ikke helt så stor, men vi bor langt fra hinanden og har gang i ting hver for sig.
Så vi har bestemt, at vores juledage, de år vi ikke holder selve juleaften sammen, sagtens kan afholdes en weekend midt i december, eksempelvis.

Vi hygger os ikke mindre af denne grund, tværtimod er der oftest plads til mere hygge, da vi ikke er stresset for at komme videre til næste sted.

 

Julen skal nydes, så lad os gøre det bedste vi kan, for at dette også sker.
Du fortjener en god jul, uden dårlig samvittighed.

 

Pas på dig selv

Venlig hilsen

 

– Hvis du skulle have nogle kommentarer eller spørgsmål, så endelig skriv på indlægget.

Relaterede artikler

En guide til den skøre juletid

Men selvom juletiden skal være hyggelig og fyldt med glæde, kan det hurtigt blive en presset, stressende og uoverskuelig tid. Der er så meget man skal nå, så mange traditioner, at det kan være svært nogen gange helt at nyde det. Så her kommer din hurtige guide til, hvordan man nemmere kan komme igennem juletiden, når den en gang i mellem kan blive lidt for meget.

Om det at være syg

Da jeg var 11 år gammel, blev jeg diagnosticeret med den kroniske lidelse, der hedder Dermatomyositis. Da sygedommen ikke er så udbredt, har man ikke et mere dansk navn for den endnu. Den udspiller sig på flere måder; I muskler og led, samt nedsat immunforsvar.

Den kom meget pludselig og gik hurtigt fra mindre smerter i nogle enkelte led, til at jeg efterhånden ikke kunne tage mit eget tøj på om morgenen, hvor min mor måtte hjælpe mig hver dag. Sådan var det i omkring 2 års tid.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.