fbpx

FOMO – et forholdsvis nyt udtryk herhjemme – Fear of Missing Out, frygten for at misse noget, især på de sociale medier. Jeg kender selv til det. Jeg åbner min telefon flere gange om dagen, for blot lige at scrolle i et halvt minuts tid gennem Facebook eller et andet socialt medie, for så at lukke ned igen. Det gør jeg faktisk et par hundrede gange om dagen. Det er skræmmende, for vi lægger måske ikke selv mærke til det, men faktisk har jeg personligt brugt ikke mindre end 6 timer og 41 minutter pr. dag, den sidste uge, på min telefon. Det er 46 timer og 50 minutter – altså mere end et fuldtidsstudie eller arbejde. Kun fordi, at man frygter at misse noget online. 

Jeg tager tit mig selv i at kigge for meget på telefonen og prøver at lægge den lidt væk nogle gange. Faktisk kan det hjælpe at lægge den ind i et helt andet rum, end hvor man selv er. Vi skal huske, på at vi som mennesker af natur har svært ved at gå glip af noget. Vi er super nysgerrige af natur, og det skal ikke stoppes. 

 

Et par gode råd 

Men jeg har alligevel samlet et par råd og tips til, hvordan man måske kan lægge sin telefon eller computer lidt væk og være i nuet i stedet. For det første kan en af grundene være til, at man hele tiden gerne vil være up to date, er fordi man sammenligner sig med andre. Det er også sundt i meget små mængder, men det kan hurtigt tage overhånd. Prøv at skriv et par ting ned hver dag, på et stykke papir, som du er glad for. Det holder dig lidt væk fra din telefon og ved at skrive ned hvad du er lykkelig for lige nu, sammenligner du dig ikke med andre, for hvad andre bliver glade for, er ikke det samme som det du bliver. 

Et andet godt råd kan være simpelthen at holde teknik-frie dage. Ingen telefon, computer eller andet der hele tiden bipper og vil have din opmærksomhed. Det har jeg selv næsten lige haft i en periode, og mit humør ændrede sig til det positive. Det var helt befriende, og da jeg kom tilbage, var jeg alligevel ikke gået glip af noget vigtigt. 

Et sidste lille tip jeg vil komme med, som jeg selv bruger meget. Hold telefonen under bordet, når du er sammen med andre. Ses du med en længe savnet veninde, eller er du på cafe med familien, eller nyder du blot en film sammen med kæresten derhjemme, så læg telefonen væk. Kig hinanden i øjnene, og hold fokus på samtalerne. Man kan så nemt blive slugt i flere timer med telefonen, og så misser man alt det sociale i nuet. 

Det er både råd jeg selv skal huske og som jeg allerede gør brug af. Husk at leve i nuet.

Har du brug for en at chatte med? I chatten og mentorsamtalen sidder vi klar til at hjælpe dig hjælpe dig.

Find en at snakke med her

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly