Bloggen

En guide til den skøre juletid

”Højt fra træets grønne top…” Den glæder jeg mig personligt meget til at synge omkring træet om mindre end en måned. Men selvom juletiden skal være hyggelig og fyldt med glæde, kan det hurtigt blive en presset, stressende og uoverskuelig tid. Der er så meget man skal nå, så mange traditioner, at det kan være svært nogen gange helt at nyde det. Så her kommer din hurtige guide til, hvordan man nemmere kan komme igennem juletiden, når den en gang i mellem kan blive lidt for meget.

Julegaver
Vær gerne hurtigt ude, når det kommer til julegave-ønsker. Spørg i god tid, og overvej gerne i god tid, hvad du egentlig ønsker dig. Det kan virke uoverskueligt, så et godt tip er at gå sammen med enten familie eller venner om gaver, så bliver der taget lidt pres af dig. Og I kan måske endda gøre en dag ud af at tage ud og juleshoppe sammen. Så er I også flere om at huske på at få både bonen og byttemærke med.

Julefrokost
Juletiden sætter fut i julefrokoster, og hvis du er ligesom mig, kan de helt store sammenkomster godt være frygtindgydende. Specielt hvis jeg i forvejen føler mig presset, er det sidste jeg har lyst til, at bruge flere timer omringet af mennesker. Så her er 5 hurtige til sammenkomster:

1 – Holder du selv en fest eller andet, så inviter kun folk du virkelig holder af, og ved du vil kunne lide at bruge en hel dag/aften med.

2 – Mød op, og se hvordan det går. Er du helt drænet efter to timer, så er det helt okay at gå hjem tidligt.

3 – Der er ingen der siger, at du skal takke ja til enhver invitation, så det er også helt okay at melde afbud hist og her.

Juleaften
Selve juleaftenen er præget så meget af traditioner, at det kan være svært helt at trække vejret til tider. Hvordan var det nu sidste år? Der kan ligge et vist pres på at skulle overgå og om ikke andet havde mindst lige så meget hygge som året forinden. Men ærligt talt – der er jo ingen rigtig eller forkert måde at holde juleaften på.

Så mit bedste råd er at trække vejret dybt, slappe af, og bare lade aftenen udspille sig. Det er okay hvis nu du kommer til at glemme en tradition hist og her. Julen skal være hyggelig, det er hjerternes fest. Så husk på dig selv, hold dine pauser, sig nej tak når det bliver for meget. Elsk dig selv og dem omkring dig i den magiske juletid.

Og vigtigst af alt, glædelig jul til alle jer derude! Jeg håber denne guide har hjulpet lidt på vej. Del meget gerne jeres egne tips i kommentarerne.

Relaterede artikler

Forventninger omkring julen

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan være alle steder på én gang.
At det er okay, at sige nej tak nogle gange. At vælge nogle arrangementer til og andre fra.
Jeg kan selv blive fanget i skyldfølelsen og den forventning min familie har til, at jeg kommer og besøger dem, eller deltager i diverse arrangementer, som afholdes.

Ro på, vi skal nok nå det

Hele gymnasiet stressede jeg over at være ældre end de andre. Jeg følte mig bagud. I starten af mit sabbatår kom den snart obligatoriske adventure udlandsrejse så også på listen over stressfaktorer. En familieven fik lidt ro på mig igen med nogle kloge ord (og en stor portion tålmodighed)

Nyt år, ny mig?

Indgangen til et nyt årti er lige rundt om hjørnet, og det nye år ses ofte som en mulighed for en ny start. Også kendt under navnet nytårsforsætter. Men, hvis vi skal være ærlige, hvor mange har så egentlig gennemført et nytårsforsæt? For selvom det nye år ligger op til en ny start, skal man huske på, at man stadig er sig selv, og man er kun et menneske. Det er trods alt menneskeligt at fejle.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.