fbpx

Jeg tror, de fleste kender det med, at nu har vi lige fået brevet om, at vi er kommet ind på vores nye studie, eller at vi snart skal tilbage til skolen efter sommerferien. Først glæder man sig helt vildt til at komme tilbage, men når datoen for studiet kommet tættere og tættere på, bliver man mere og mere nervøs – det blev jeg i hvert fald selv. 

Jeg havde forskellige bekymringer inden studiestart. Havde jeg helt styr på, hvor jeg skulle møde op henne? Ville der være nogen, som jeg kan snakke med, eller vil jeg blive helt alene? Vil der blive taget hensyn til, at man er helt ny? Vil jeg kunne følge med i undervisningen? Rigtig mange af disse tanker og mange flere fløj rundt i hovedet på mig flere uger inden start. For mig hjalp det at skrive mine bekymringer ned og derefter svare på dem, som var det en god ven, der kom med råd. F.eks.: ‘Hvor skulle jeg møde op henne?’ Det kunne jeg tjekke på skolens intranet for elever, og ellers kunne jeg ringe til skolen. Det hjalp rigtig meget. 

En anden ting, jeg sagde til mig selv, var, at jeg skulle tage én dag af gangen – holde op med at tænke på eksaminer, gruppearbejde, svære opgaver og hvad man ellers kan blive nervøs for. Lade det komme løbende og tage det stille og roligt. Husk på – hvis man spørg højt om hjælp, er der altid nogen, der vil hjælpe. Den tanke hjalp mig også rigtig meget, og som en lærer engang sagde til mig: “Selvom du føler, at det er et dumt spørgsmål, så sidder der mindst 2-3 andre med samme spørgsmål, som de bare heller ikke tør stille, så spørg hellere én gang for meget.”

En anden ting, jeg også var nervøs for, var, at jeg skulle starte i klasse med en masse nye mennesker. I en af mine klasser er vi 40 elever. Ved første tanke tænkte jeg, at det var rigtig mange mennesker, som jeg skal til at forholde mig til, og som jeg ikke kender. Men ligeså vel som jeg ikke kender dem, så kender de heller ikke mig. Mange af os kendte faktisk ikke hinanden. Man kommer langt med at smile til hinanden, komme med en lille bemærkning om at “nu er man igang igen”, og så kommer de små samtaler med nye mennesker helt af sig selv – hvis ikke, så er det også okay. Det er måske kun første dag eller første uge. At komme tilbage til skolen tager tid. Vi kan føle, at vi er den eneste i klassen, der er nervøs, men tro mig – det er alle de andre også. Spændte, nervøse, angste. Tag én skoledag af gangen. Vi er alle i samme båd, og det skal nok blive et godt skoleår. 

Har du brug for en at chatte med? I chatten og mentorsamtalen sidder vi klar til at hjælpe dig hjælpe dig.

Find en at snakke med her

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly