fbpx
Welcome back!

For gymnasieeleverne og folkeskoleeleverne er skoleåret officielt skudt i gang. De, der går på de videregående uddannelser, har heldigvis for dem lidt tid endnu til at lade op til rusturen.

Der følger selvfølgelig mange blandede følelser med, når det igen er tid til studiestart. Spænding, nervøsitet, og nogle føler sig måske allerede overvældede ved tanken om de kommende måneder.

Jeg har her samlet 3 gode råd til at komme studiestress i forkøbet, så du også kan få lov til at nyde, at du er ung og i live, og har overskud til at drukne i andet end bøger og kaffe.

 

  1. Planlæg, planlæg, planlæg

 

Det store P er nok det bedste råd, jeg kan give dig med på vejen. Nej, du skal ikke skemalægge dine tissepauser, eller hvornår du må trække vejret.

Men du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at sætte et par timer af hver dag til at få ordnet det, du ved, der skal ordnes, det du ved, der skal læses, og det der skal regnes. Jeg siger ikke du skal læse forud, lektiemængden er garanteret stor nok, som den er, men få planlagt og afsæt tid til at få lavet dine afleveringer i god tid.

Jeg skal absolut ikke pudse min glorie her, for jeg har alt for ofte ladet en aflevering hænge til aftenen før. Og det, jeg i høj grad har lært af det, er, at det bare gør mig mere stresset at lade det vente til sidste minut, og jeg kunne blive direkte ængstelig over det. Jeg var selvfølgelig heller aldrig tilfreds med det produkt, jeg endte ud med, for jeg vidste, at jeg kunne have gjort det meget bedre, havde jeg bare taget mig tiden til det.

Udnyt den tid som dine undervisere giver dig.

 

  1. Fuck Jante

 

Altid husk at give dig selv et klap på skulderen, for du gør det godt. Du fik 4 i den matematikprøve, du havde frygtet, og var sikker på du ville dumpe. Skide godt! Du scorede 2 mål i dagens fodboldkamp – sådan, Ronaldo! Tag dig tiden til at fejre dine sejre!

Vi glemmer ofte i dag at rose os selv og har en tendens til at være vores egen værste kritiker. Men jeg siger: Giv Janteloven fingeren, dans på gaden og hop i springvandet! Vis de sure gamle danskere, at du gør det godt! Det vil helt sikkert også give dig en større overskudsfølelse i din hverdag, for det hele er ikke så tungt og surt, når man husker at glæde sig over både de store og små sejre.

 

  1. Sov, spis, slubre

 

Jeg kan ikke understrege det nok, næring er så utrolig vigtigt. Lad nu være med at skippe havregrynene om morgenen, det gør det altså bare det sværere at koncentrere sig om, hvad det nu var romerne foretog sig dengang for mange år siden.

En fyldt mave og et udhvilet hoved, gør dig for det første ikke bare mere glad, men det øger altså også chancen for, at du kan følge med i undervisningen, få lavet dit hjemmearbejde, og endda stadig have overskud til kage og kaffe (eller en øl – hver sin smag) med vennerne efter skole.

 

Apropos næring, her er dagens dessert, som både fodrede min mave, hjerne og humør

Har du mod på at tage næste skridt og komme i gang med at hjælpe dig selv? Besøg vores selvhjælpskasse

TRYK HER

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly