Bloggen

At date med en generationskløft

Hej med jer! Mit navn herinde er CRA, og i denne uge er jeg gæsteblogger. Normalt er jeg frivillig skribent her på ungtilung.com, og det kom sig af, at jeg savnede at skrive efter, at jeg havde afsluttet min uddannelse på Københavns Universitet. Jeg er en kvinde på 25, barn af en alkoholiker og til daglig underviser jeg.

En terapeut sagde, at unge kvinder, der er opvokset i hjem med misbrug som regel er ekstremt modne af deres alder fordi de på mange måder har været voksne siden de var små børn. De kan derfor have særlig svært ved at finde en partner, som er på samme mentale niveau som dem selv. Hvis jeg havde spurgt ham, så var det uden tvivl ikke en opfordring til at date ældre mænd – ikke desto mindre virker det som en oplagt og elegant løsning, hvis du spørger mig, og det er den jeg har valgt.

Jeg har i nogle måneder datet en mand, som er 15 år ældre end mig. Jeg kendte ikke han alder da vi tog på første date, men det viste sig, at jeg havde skudt ham til at være 5-10 år yngre end han var, hvilket uden tvivl skyldes en kombination af hans gode gener og stilede ydre. Jeg skal være den førte til at indrømme, at jeg var komplet overrumplet, endda en smule rundt på gulvet, men i sidste ende besluttede jeg, at hans alder var det absolut mest ligegyldige ved ham. Det var det dog ikke helt. Jeg har aldrig før bemærket det, men hvis jeg fortæller mine veninder, at jeg dater en ny, så er det første spørgsmål altid ”Ej, hvor spændende! Hvor har du mødt ham? Hvad laver han? Hvor gammel er han?”. Naturligvis er hans alder det, de hæfter sig ved, og jeg har da fået et par løftede øjenbryn og en opfordring eller tre til at droppe ham.
Til alt held er jeg mentalt robust og ikke mindst vant til ikke at høre med til normen, så derfor har det været overraskende ukompliceret for mig at forblive fuldstændig upåvirket af, hvad andre mennesker mener om aldersforskellen. Efter vores anden date har jeg faktisk glemt hans alder, forstået på den måde, at jeg ikke tænker over den og, at jeg ikke lægger mærke til, at den er der.

I stedet fokuserer jeg på alt det, der faktisk betyder noget. Vi lader til at have fælles værdier, til at dele mange af de samme holdninger og ikke mindst en god del af de samme interesser. Vores samtaler består aldrig af overfladisk og ligegyldig smalltalk, men derimod om dybere, mere grundlæggende og endda filosofiske emner. Manden er intelligent, ambitiøs, direkte, han har en urokkelig fornemmelse af sig selv og ikke mindst har han på forunderligste vis sneget sig ind under huden på mig. Noget, som jeg ikke forestillede mig var muligt. Blandt andet derfor tegner den aldersforskel, der teknisk set kan kaldes en generationskløft, til at blive et frirum, hvor der er plads til at udveksle erfaringer og til at udvikle sig, fremfor at blive det problem, som de løftede øjenbryn forudser. Vores føllestræk skaber et fundament, men vores forskelle giver os et nyt perspektiv, som er udfordrende, en smule skræmmende og fuldstændig fantastik. Det tvinger mig nemlig til at stille spørgsmål, til at udvikle mig og til at overskride mine egne grænser, på en sund og konstruktiv måde, og det er langt mere afgørende, end tallet på fødselsattesten.

Relaterede artikler

Aldersforskel

Her kan man sige, at jeg oplever en helt anden form for aldersforskel! Som forælder skal du ikke bare være den voksne, du skal også være den unge, den gamle, den ansvarlige, den der forstår dem, og den der bare aldrig forstår dem!!

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.