Der er ikke noget værre i hele verden end at føle, at man er knust fra inderst til yderst… Og hvad pokker kan man egentlig gøre ved det?

Jeg har igennem mit liv oplevet mange former for svigt. Det værste svigt, jeg dog har været udsat for, er det følelsesmæssige svigt, som min far har udsat mig for.

Da jeg var barn, var jeg helt klart fars-pige. Når jeg var sammen med ham, kunne jeg gøre hvad jeg ville, og han fodrede mig altid med en fantastisk omsorg, som jeg sugede til mig. Han fik mig klart til at føle, at jeg var dronning af verden, så længe jeg havde ham ved min side. Men da jeg blev ældre, og min fars alkoholforbrug blev større, kunne han ikke drage omsorg om mig mere… Han svigtede mig følelsesmæssigt gang på gang, brød det ene løfte efter det andet, og i sidste ende var han bare kold og utilnærmelig. Det gjorde ondt at se min elskede far forsvinde, og det gjorde endnu mere ondt at føle, at den kærlighed, jeg engang fik og værdsatte, var mere eller mindre forsvundet.

Det har givet mig nogle ar, ikke fysiske, men psykisk, som stadig bløder fra tid til anden den dag i dag. I dag har jeg ikke kontakt til min far, og jeg tør heller ikke have det. For selvom jeg savner ham, så kan jeg ikke holde ud, at skulle svigtes sådan igen.

Måske er jeg en bangebuks, som ikke tør tage tyrene ved hornene og prøve at starte forfra med mit forhold til min far. Men når man har bygget med ruiner af sit hjerte og sin sjæl i så mange år, som jeg har, så kan det virke uoverskueligt at skulle forholde sig til, at hvis man overlader sig selv og sin kærlighed til et menneske, som har forladt en, at man så måske, igen, kun sidder tilbage i sine ruiner.

Der er ikke en nem måde at komme igennem ting som disse på. Man kan kun prøve at kæmpe sig fremad, og prøve, sammen med nogen man stoler på, at bygge sig selv op igen forfra, så man kan nå til et punkt, hvor man endnu en gang er modtagelig overfor den kærlighed og omsorg som man engang fik, og de ruiner man havde kan sættes sammen og laves om til noget fantastisk.

Har du mod på at tage næste skridt og komme i gang med at hjælpe dig selv? Besøg vores selvhjælpskasse

TRYK HER

Esromgade 15, 3 - 2200 København N
kontakt@ungtilung.com