fbpx
Jeg lærte at snakke om min mor selvom hun ikke er her

Jeg lærte at snakke om min mor selvom hun ikke er her

Men jeg lærte heldigvis meget hurtigt, at det ikke nyttede at undgå emnet, undgå min mor for den sags skyld. Jeg vil gerne huske hende så tydeligt og klart som muligt, og ville gerne give folk, som ikke har mødt hende, muligheden for at lære hende at kende gennem mine og andres øjne. Hvis jeg ikke snakker højt om hende, så hjælper det mig heller ikke på vej til at huske hende.

Læs mere
Vigtigheden i at tale med nogen

Vigtigheden i at tale med nogen

Jeg har engang gået til psykolog. Og selvom det er en ting, der for mange kan virke tabuagtigt eller pinligt, så hjalp det mig meget. Det hjalp mig at tale om tingene, at få dem ud, at få sat ord på mine tanker og observere dem fra en ny vinkel. Men det er i omegnen af 10 år siden nu, hvis ikke mere. Jeg har ikke fået professionel hjælp siden. Men jeg har fået noget, som for mig virker mindst lige så godt. Nej. Meget bedre.

Læs mere
Fra anoreksi til pizzaferie

Fra anoreksi til pizzaferie

Jeg har i flere år kæmpet med bulimi, anoreksi og et meget forstyrret kropsbillede. Jeg har levet et liv, der var fuldstændigt styret af madregler, vanvittig angst omkring mad og besættelse af tallene på vægten.

Jeg måtte skrabe bunden og have at vide én gang for alle, at min krop ikke kunne klare mere, før jeg var i stand til at give min sygdom fingeren og tage kampen op, for at jeg kunne få et friere liv. Eller, bare et liv.

Læs mere
Angst – overlevelse

Angst – overlevelse

Jeg var 16 år, da jeg fandt ud af, at jeg havde angst. Jeg troede, jeg havde OCD, men det viste sig at være angsten, der bl.a. viste sig i form af tvangshandlinger. Mine forældre blev skilt, og jeg følte mig hjælpeløs. Derfor fandt mit hoved på, at hvis jeg gjorde bestemte ting på den helt ”rigtige” måde, fik jeg kontrol. Selvom det slet ikke var tilfældet. Faktisk hæmmede det mig og min evne til at fungere. Jeg blev mere handlingslammet, da jeg ikke kunne fokusere på noget som helst, før jeg havde udført disse tvangshandlinger. Jeg havde ikke nogen mulighed for at nyde livet, jeg skulle bare overleve én dag ad gangen.

Læs mere
Jeg har HPV

Jeg har HPV

”Du har HPV-virussen, og vi vil gerne se dig til en nærmere undersøgelse’’
‘Hej HPV-virus, farvel børn, farvel kæreste og farvel liv’. Det var mine første tanker, efter jeg havde fået opkaldet fra lægen…
8 ud af 10 bliver smittet med HPV i løbet af livet, langt de fleste ved det ikke, og det gjorde jeg heller ikke. Jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle have en ’sex’-sygdom, – men hvem gør også det? 😉 Jeg blev faktisk kun tjekket, fordi min kæreste blev bekymret.

Læs mere

Esromgade 15, 3 - 2200 København N
kontakt@ungtilung.com