Min historie

Om det at være syg, pårørende

Om det at være syg, pårørende

Jeg husker tydeligt, at min mor spurgte mig, om jeg ikke var ked af det, om jeg ikke var frustreret og vred? Det var hun selv, og jeg kunne mærke, at hun var uforstående over for min rolighed og en manglende reaktion på mine følelser. Jeg tror ikke engang, at jeg svarede hende. Hun gav mig et stort kram, hvorefter hun gik ind i stuen, hvor hun græd.

læs mere
Om det at være syg

Om det at være syg

Da jeg var 11 år gammel, blev jeg diagnosticeret med den kroniske lidelse, der hedder Dermatomyositis. Da sygedommen ikke er så udbredt, har man ikke et mere dansk navn for den endnu. Den udspiller sig på flere måder; I muskler og led, samt nedsat immunforsvar.

Den kom meget pludselig og gik hurtigt fra mindre smerter i nogle enkelte led, til at jeg efterhånden ikke kunne tage mit eget tøj på om morgenen, hvor min mor måtte hjælpe mig hver dag. Sådan var det i omkring 2 års tid.

læs mere
Jeg fandt et fællesskab i min sorgproces

Jeg fandt et fællesskab i min sorgproces

At være i en sorggruppe var min måde at italesætte og bearbejde min sorg på, men det er ikke ens betydende med at det virker for alle. Men en ting jeg tror, vil hjælpe rigtig meget, er at italesætte det med nogen, du føler dig tryg ved, og hvor der er et rum for at åbne op, og der er sat tid af til det.

læs mere
Min angst og jeg

Min angst og jeg

Jeg har i mange år af mit liv levet en hverdag, hvor min faste følgesvend var min angst. Efter en beslutning om, at der skulle ske en forandring kontaktede jeg min læge, hvilket har betydet, at jeg i dag har min angst så meget under kontrol, at den ikke længere styrer min hverdag. Du kan her læse om min historie med angst og kampen mod den.

læs mere
At overkomme depression

At overkomme depression

Jeg vil forsøge at dele lidt af mine erfaringer i forhold til at leve med en depression, hvilket jeg har gjort de sidste 13 år af mit liv. Det var først, da jeg var 18 år, at jeg blev diagnosticeret med svær depression, hvilken for mig var en lettelse, da det bekræftede, at jeg rent faktisk havde en psykisk sygdom, og at jeg ikke kun gik rundt og følte mig forkert oppe i mit hoved.

læs mere
Hvad med mig, mor?

Hvad med mig, mor?

Jeg er det ældste barn i huset, og dertil er jeg også den eneste af mine søskende, som ikke deler alt, jeg føler, og jeg har nok altid været tilbageholdende med at fortælle vores mor om, hvad der foregår i mit liv. Så det blev hurtigt sådan, at min mor dedikerede al hendes tid og opmærksomhed til at hjælpe og støtte mine andre søskende, hvor hun så, ret ofte, glemte mig i processen. For selvom jeg måske ikke siger det højt, så har jeg også brug for den slags omsorg fra min mor

læs mere

UngTilUngs blog

Vi er alle unge bloggere, der er mellem 18-35 år, som selv har erfaringer med at have det svært, men også er kommet ud på den anden side meget stærkere. Her på bloggen deler vi vores historier og erfaringer, i håb om, at det vil inspirere og motivere dig. Vores personlige fortællinger handler blandt andet om kærestesorger, skolepres, familieproblemer, ensomhed mm. Hvis der er særlige emner du gerne vil læse om, kan du øverst klikke dig ind på de forskellige temaer.